Άνοιγμα σχολείων: Τα μέτρα που θα ισχύουν για μαθητές και εκπαιδευτικούς - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Ιανουαρίου 05, 2022

Άνοιγμα σχολείων: Τα μέτρα που θα ισχύουν για μαθητές και εκπαιδευτικούς


Ανησυχία, πολλές επιφυλάξεις αλλά και αντιδράσεις, προκάλεσαν οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων στις 10 του μήνα. Ο τεράστιος αριθμός κρουσμάτων φοβίζει την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και τους γονείς οι οποίοι επιθυμούν μεν τα ανοιχτά σχολεία αλλά δεν ξέρουν τις θα τους…ξημερώσει.

Αυτός είναι και ο λόγος βέβαια, που από την κυβέρνηση παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί το πρωτόκολλο με βάση τα κρούσματα, που θα έχουμε το επόμενο διάστημα. 

Για την ώρα όμως η κυβέρνηση πήρε τις αποφάσεις της, ενώ η υπουργός Παιδείας θα συζητήσει για το άνοιγμα των σχολείων και με τους εκπαιδευτικούς σε διαδοχικές συναντήσεις, που θα έχει σήμερα Τετάρτη με τους καθηγητές (ΟΛΜΕ) και τους δασκάλους (ΔΟΕ), καθώς οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν ότι στην πραγματικότητα το μόνο, που αλλάζει είναι τα αυξημένα τεστ και τίποτα περισσότερο. 

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις και από τα κόμματα, τα οποία κατηγορούν την κυβέρνηση ότι συνειδητά θέτει σε κίνδυνο την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και συνολικά της κοινωνίας.

Τα νέα μέτρα
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας για την εβδομάδα που έρχεται οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν τρία τέστ (Κυριακή, Τρίτη και Πέμπτη). 

Τα τεστ θα διατεθούν δωρεάν στα φαρμακεία αυτήν την εβδομάδα. Όλες οι άλλες προβλέψεις του πρωτοκόλλου, όπως για παράδειγμα τα υποχρεωτικά ράπιντ τεστ για εκπαιδευτικούς που δεν είναι εμβολιασμένοι, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, η αναστολή των εκδρομών, εξακολουθούν να ισχύουν. Άμεσα θα υπάρξουν και αναλυτικές ερωτήσεις-απαντήσεις για τα νέα πρωτόκολλα. 

Τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στις υπόλοιπες εκπαιδευτικές δομές, για παράδειγμα στα Πανεπιστήμια, τα οποία έχουν και υψηλή εμβολιαστική κάλυψη, επίσης παραμένουν ως έχουν.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες