Βενετία: Τεράστιο πουλί επιτίθεται σε αεροσκάφος τρυπώντας την άτρακτο - Φωτογραφίες - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Ιανουαρίου 06, 2022

Βενετία: Τεράστιο πουλί επιτίθεται σε αεροσκάφος τρυπώντας την άτρακτο - Φωτογραφίες


Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας, ο κόσμος βλέπει τουλάχιστον 15.000 περιστατικά επιθέσεων πουλιών σε αεροσκάφη. Η αεροπορία σε όλο τον κόσμο χάνει περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω ζημιών που δέχεται ο στόλος της από συγκρούσεις με πουλιά.
Αεροσκάφος πτήσης τσάρτερ στη Λιμπόπο συγκρούστηκε με μεγάλο πουλί κατά την προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο της Βενετίας τη Δευτέρα 3/1 σύμφωνα με το TimesLIVE.

Το αεροπλάνο, ένα αεροσκάφος Airlink Jetstream 41, είχε μόλις αγγίξει τον διάδρομο όταν το πουλί, που πιστεύεται ότι ήταν ένα kori bustard (σ.σ. το μεγαλύτερο ιπτάμενο πουλί που κατάγεται από την Αφρική) πέταξε στη δεξιά προπέλα.

Αυτό το είδος είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιπτάμενα πουλιά στον κόσμο, καθώς μπορεί να ζυγίζει μέχρι 18 κιλά και να φτάσει σε άνοιγμα φτερών 275 εκατοστών. Μια φωτογραφία των επακόλουθων που κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει συντρίμμια κολλημένα σε ένα κάθισμα και φτερά σε όλη την καμπίνα. Μια από τις λεπίδες της προπέλας προφανώς έσκισε την άτρακτο και έσπασε ένα παράθυρο καμπίνας.

Ευτυχώς, δεν υπήρχαν επιβάτες σε αυτό το μέρος της καμπίνας την ώρα του συμβάντος.

Το αεροσκάφος θα παραμείνει στη Βενετία, ενώ τεχνικοί εμπειρογνώμονες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της ΑΕ (SACAA) θα αξιολογήσουν τις ζημιές. Το αεροπλάνο λέγεται ότι «πλησιάζει στο τέλος της ζωής του».


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Airlink, Ρότζερ Φόστερ, δήλωσε στο TimesLIVE ότι συμβαίνουν χτυπήματα πουλιών και «είναι θέμα της αεροπορικής βιομηχανίας». Είπε ότι η τρύπα θα μπορούσε να διορθωθεί, αλλά οι ερευνητές πρέπει να προσδιορίσουν πόσο σοβαρή ζημιά υπέστη η πληγείσα πτέρυγα. Περίπου το 85% όλων των χτυπημάτων πτηνών συμβαίνουν σε υψόμετρα έως και 100 μέτρα. Παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα περιστατικά σύγκρουσης δεν οδηγούν σε ατυχήματα, ορισμένα ήταν θανατηφόρα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες