Γαλλία: Ποια είναι η νέα μετάλλαξη «Καμερούν» και πόσο ανησυχεί τον ΠΟΥ – Τι ξέρουμε μέχρι τώρα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Ιανουαρίου 05, 2022

Γαλλία: Ποια είναι η νέα μετάλλαξη «Καμερούν» και πόσο ανησυχεί τον ΠΟΥ – Τι ξέρουμε μέχρι τώρα


Ποια είναι η νέα παραλλαγή «Καμερούν» που ανακαλύφθηκε στη Γαλλία και πόσο ανησυχεί τους ειδικούς; Ας δούμε τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για τη νέα μετάλλαξη που απασχολεί την παγκόσμια κοινότητα.
Η επέλαση της «Όμικρον» σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης ανησυχεί τους ειδικούς. Την ίδια στιγμή ωστόσο μία νέα μετάλλαξη ήρθε να προστεθεί στους «πονοκεφάλους» της επιστημονικής κοινότητας που δίνουν μάχη με το χρόνο για να αποκρυπτογραφήσουν τα νέα στελέχη.
Ονομάζεται «μετάλλαξη του Καμερούν», επειδή το πρώτο κρούσμα της είχε ταξιδέψει στην αφρικανική χώρα. Πρόκειται για έναν εμβολιασμένος] άντρας, που έκανε τεστ την επόμενη ημέρα αφότου είχε κάποια ήπια αναπνευστικά συμπτώματα στα μέσα Νοεμβρίου. Η παραλλαγή πιστοποιήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου του 2021 και έχει προσβάλει μέχρι στιγμής τουλάχιστον δώδεκα Γάλλους
Οι ερευνητές εξακολουθούν να εργάζονται σκληρά για να λύσουν τα μυστικά της παραλλαγής B.1.640.2 που ονομάζεται επίσης «IHU» από τα αρχικά του ινστιτούτου IHU Mediterranee Infection, του εργαστηρίου στην περιοχή της Μασσαλία που την εντόπισε.
Ποια είναι η νέα παραλλαγή B.1.640.2;
Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εντοπιστεί μεταξύ δώδεκα ανθρώπων στην περιοχή της Μασσαλίας.
Η νέα παραλλαγή φέρεται να περιέχει 46 μεταλλάξεις που είναι περισσότερες από την Όμικρον. Το πρώτο κρούσμα αναφέρθηκε από άτομο που είχε έρθει από την αφρικανική χώρα του Καμερούν.

Η νέα παραλλαγή φέρεται να έχει το στέλεχος με τη μετάλλαξη N501Y που υπήρχε στην παραλλαγή Άλφα. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το νέο στέλεχος φέρει επίσης τη μετάλλαξη E484K, γεγονός που κατά πάσα πιθανότητα την καθιστά ανθεκτική στα εμβόλια.

Τι λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Ο Aμπντί Μαχαμούντ του ΠΟΥ είπε ότι η νέα παραλλαγή βρίσκεται στο «ραντάρ» του οργανισμού υγείας του ΟΗΕ από τότε που εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο.
Η νέα μετάλλαξη μάλιστα φέρεται να ταυτοποιήθηκε περίπου την ίδια εποχή με την Όμικρον και οτι έχει αρκετές πιθανότητες να εξαπλωθεί. Ο ΠΟΥ είπε ότι η νέα παραλλαγή βρίσκεται υπό έρευνα, αλλά δεν έχει αναγνωριστεί ως απειλή ακόμη από τον οργανισμό υγείας.
Ο ΠΟΥ παρακολουθεί διάφορες μεταλλάξεις και όταν κρίνει ότι κάποια αποτελεί σημαντικό κίνδυνο, την ανακηρύσσει μετάλλαξη ανησυχίας. Η μετάλλαξη «Καμερούν» βρίσκεται απλά υπό παρακολούθηση.
Το κύμα COVID-19 στη Γαλλία

Την Τρίτη, η Γαλλία είχε αναφέρει 270.000 κρούσματα COVID-19 καθώς ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν προειδοποίησε ότι τα καθημερινά κρούσματα κορονοϊού θα μπορούσαν να φτάσουν σύντομα τα 300.000.
Η γαλλική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα αποκλείσει τους μη εμβολιασμένους από πολλούς χώρους και ετοιμάζει υγειονομικά δελτία COVID-19 που θα επιτρέπουν μόνο σε εμβολιασμένα άτομα να εισέρχονται σε εστιατόρια και αίθουσες κινηματογράφου.

Η νέα νομοθεσία προτείνει την κατάργηση της επιλογής εμφάνισης «αρνητικού» τεστ στα δελτία υγείας, γεγονός που θα στερήσει πολλές δραστηριότητες απο τους μη εμβολιασμένους και έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες