Πόσοι άνθρωποι έχουν ζήσει στη Γη; - AgioiTheodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 03, 2022

Πόσοι άνθρωποι έχουν ζήσει στη Γη;


Ένα ερώτημα που ίσως δεν είχατε σκεφτεί ποτέ είναι το πόσοι άνθρωποι έχουν ζήσει πραγματικά στη Γη. Και ενώ η απάντηση του μοιάζει, σχεδόν, χαοτική, το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτοί ήταν πολλά δισεκατομμύρια. Πώς προκύπτει ο συγκεκριμένος αριθμός;

Υπάρχουν σχεδόν 8 δισεκατομμύρια ανθρώπων στη Γη, αναφέρει το grunge.com, καθώς το The World Counts ενημερώνεται συνεχώς. Παγκοσμίως, οι γεννήσεις συνεχίζουν να υπερτερούν αριθμητικά των θανάτων, αφού σημειώνεται σχεδόν ένας τοκετός κάθε δευτερόλεπτο. Αυτό είναι 200.000 νέοι άνθρωποι κάθε μέρα, που ισοδυναμεί με πολλούς μελλοντικούς, δυσαρεστημένους πρωτοετείς φοιτητές!


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσοι άνθρωποι έχουν ζήσει πραγματικά στη Γη;
Από την άλλη, ο παγκόσμιος πληθυσμός μοιάζει να έχει «τρελαθεί» τελείως τα τελευταία 200 χρόνια, καθώς όπως δείχνει το Census.gov, το 1800 ζούσαν περίπου 813 εκατομμύρια με 1,125 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Πεντακόσια χρόνια πριν από αυτό, ήταν λίγο λιγότερο από το μισό, στα 360.000 εκατομμύρια με 432 εκατομμύρια. Τα 100 χρόνια από το 1800 έως το 1900 είδαν τον ανθρώπινο πληθυσμό να αυξάνεται σε περίπου 1,55 έως 1,76 δισεκατομμύρια. Πενήντα χρόνια αργότερα, το 1950, ήταν 2,5 δισεκατομμύρια, αναφέρει το grunge.com, ενώ σαράντα χρόνια αργότερα το 1990 ο αριθμός ήταν υπερδιπλάσιος από αυτόν, στα 5,3 δισεκατομμύρια. Στη συνέχεια, χρειάστηκαν μόνο 25 χρόνια για να αυξηθεί ο παγκόσμιος πληθυσμός κατά άλλα δύο δισεκατομμύρια και να φτάσει στα 7,3 δισεκατομμύρια.

Υπάρχουν περισσότεροι ζωντανοί από τους νεκρούς;
Η απάντηση στο ερώτημα «Υπάρχουν περισσότεροι ζωντανοί παρά νεκροί;», ωστόσο, είναι όχι. Όλοι όσοι έζησαν έχουν πεθάνει και οι νεκροί θα είναι πάντα περισσότεροι από τους ζωντανούς, εκτός εάν η διάρκεια ζωής του ανθρώπου αυξηθεί σημαντικά. Πόσοι άνθρωποι λοιπόν έχουν ζήσει ποτέ; Όπως αναφέρει το grunge.com, ο σημερινός πληθυσμός -όσο εντυπωσιακός κι αν είναι- αντιστοιχεί μόνο στο 7% περίπου όλων όσων έχουν ζήσει ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν ζήσει ισούται με περίπου 117 δισεκατομμύρια.

Αυτός ο αριθμός προκύπτει από τρεις παράγοντες: πόσο καιρό οι άνθρωποι βρίσκονται στη Γη, τον μέσο πληθυσμό σε διάφορες περιόδους και τον αριθμό των γεννήσεων ανά 1.000 κατά τη διάρκεια καθεμιάς από αυτές τις περιόδους. Για παράδειγμα, κάθε ζωντανός άνθρωπος έχει περίπου 1.024 προγόνους αν πάμε πίσω 10 γενιές (δύο γονείς, τέσσερις παππούδες και γιαγιάδες, οκτώ προπάππους και ούτω καθεξής), όπως αναφέρει το Legacy Family Tree. Υπήρξαν, επίσης, πολλά διαφορετικά ανθρώπινα είδη στη γη, όπως ο Homo neanderthalensis και ο Homo erectus, και πιστεύεται ότι οι πρώτοι άνθρωποι εμφανίστηκαν πριν από περίπου 7 εκατομμύρια χρόνια.

Και ναι, ο πληθυσμός συνεχίζει να αυξάνεται όλο και πιο γρήγορα. Το Υπουργείο Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΟΗΕ αναφέρει ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φτάσει τα 9,8 δισεκατομμύρια σε περίπου 20 χρόνια και τα 11,2 δισεκατομμύρια το 2100.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες