Γιατί αυτή η οικογένεια στη Γαλλία βάφτισε το παιδί της «Πάπια» - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Ιανουαρίου 13, 2022

Γιατί αυτή η οικογένεια στη Γαλλία βάφτισε το παιδί της «Πάπια»

LACEY NEWMAN / 500PX VIA GETTY IMAGES

Πάπια, “Canard”. Αυτό είναι το μεσαίο όνομα που επέλεξαν να δώσουν δύο γονείς στο μικρό τους γιο. Το ζευγάρι ζει στην περιοχή του Périgord της Νότιας Γαλλίας, που είναι γνωστή για τα εκλεκτά γαστρονομικά προϊόντα του, όπως το κονφί πάπιας και το φουά γκρα. Είναι επίσης γνωστό ως κέντρο τρούφας στη Γαλλία).
Μπορεί η απόφασή τους να φαντάζει παράξενη ή ακόμα και γελοία ωστόσο πίσω από αυτή υπάρχει μια συγκινητική ιστορία.
Ο μικρός Dyklan Bret γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου στη Dordogne και το μεσαίο του όνομα έγινε viral στη Γαλλία όταν στις αρχές Ιανουαρίου, δημοσιεύτηκε η λίστα με τα πιο «πρωτότυπα» ονόματα που καταγράφηκαν το 2021 από τις δημοτικές υπηρεσίες του Périgueux.
Σε συνέντευξή του στο BFMTV.com ο παππούς του αγοριού, Jean-Christophe Bret Canard είπε ότι η απόφαση των γονιών του μικρού Dyklan Bret δεν είναι ούτε αστεία ούτε γελοία καθώς, όπως είπε: «Θέλαμε να αποτίσουμε φόρο τιμής στη μητέρα μου Georgette, της οποίας το επώνυμο ήταν “Canard”. Η μητέρα μου πέθανε πριν από δύο χρόνια και έχει μια πολύ συγκινητική ιστορία».

″Ένας φόρος τιμής στη μητέρα μου, ένα ορφανό παιδί του πολέμου”

«Ήταν ορφανή πολέμου», είπε και πρόσθεσε: ”Το 1943, την εγκατέλειψαν στο προαύλιο της εκκλησίας του Châtellerault. Επτά μήνες αργότερα υιοθετήθηκε από έναν άνδρα που ονομαζόταν Georges Canard. Ήταν ένας Γάλλος στρατιώτης που συνέχισε να εργάζεται στους σιδηρόδρομους και συμμετείχε στην αντίσταση».

”Για τον γιο μου, ήταν ένα σημάδι σεβασμού για τη γιαγιά του. Θέλαμε αυτό το επώνυμο να συνεχίσει να ζει στις νέες γενιές, αν και δεν είναι πλέον το επώνυμό μας γιατί οι γυναίκες συχνά χάνουν το επώνυμό τους όταν ”παντρεύονται”.
«Το όνομα «Canard» «έγινε παράδοση» στην οικογένεια μας. Εξάλλου, οι τέσσερις γιοι μου έχουν όλοι ως μεσαίο όνομα το «Canard» και δεν τους ενόχλησε ποτέ.», κατέληξε.

Προσβολές και κοροϊδίες στα κοινωνικά δίκτυα

Δυστυχώς για την οικογένεια Canard, υπήρξαν εκατοντάδες αρνητικά σχόλια από χρήστες των Social media. «Υπήρξαν διασκεδαστικά σχόλια, αλλά ορισμένα από αυτά ήταν υποτιμητικά », είπε ο Jean-Christophe Bret Canard και πρόσθεσε: «Ο κόσμος γελούσε, μας έβριζε, έλεγε ότι δεν σκεφτόμαστε το μέλλον του μικρού (...) Κάποιοι σχολιαστές στα ΜΜΕ είπαν μάλιστα ότι είμαστε αλκοολικοί».

Σήμερα λοιπόν ο παππούς του μικρού Dyklan θέλει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Πρώτον, το «Canard» είναι «μόνο το μεσαίο όνομα του εγγονού μου», «άρα δεν θα το χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση σε αντίθεση με ό,τι έχω διαβάσει» και δεύτερον «οι άνθρωποι πρέπει να σκέφτονται πριν μιλήσουν: δεν μας ξέρουν, δεν γνωρίζουν την ιστορία μας ή τους λόγους που μας οδήγησαν να επιλέξουμε αυτό το όνομα».

huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες