ΕΕ: Πρόταση της Κομισιόν για κοινό φορτιστή σε όλες τις συσκευές - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Ιανουαρίου 27, 2022

ΕΕ: Πρόταση της Κομισιόν για κοινό φορτιστή σε όλες τις συσκευές


Σύμφωνο με την πρόταση που είχε υποβάλλει η Κομισιόν στις 23 Σεπτεμβρίου 2021 είναι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σχετικά με την υιοθέτηση ενός κοινού φορτιστή για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές.


Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη πρόταση, είχε προκαλέσει αντιδράσεις από τεχνολογικές εταιρείες, με το επιχείρημα ότι θα υπάρξει πλήγμα στον ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η θύρα USB-C να καταστεί η κοινή για όλα τα smartphones, τα tablets, τις φωτογραφικές μηχανές, τα ακουστικά κεφαλής, τα φορητά ηχεία και τις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών χειρός.

Επιπλέον, η Επιτροπή είχε προτείνει τον διαχωρισμό της πώλησης φορτιστών από την πώληση ηλεκτρονικών συσκευών με σκοπό τη μείωση των αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

H απόφαση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου την Τετάρτη, τα κράτη - μέλη συμφώνησαν σε διαπραγματευτική εντολή για την πρόταση κοινού φορτιστή με στόχο τη διασφάλιση των καταναλωτών ώστε να μην χρειάζεται πλέον να αγοράζουν νέο φορτιστή κάθε φορά που αγοράζουν ένα νέο κινητό και ότι όλες οι συσκευές θα μπορούν να επαναφορτιστούν χρησιμοποιώντας τον ίδιο φορτιστή.

Όπως αναφέρεται, η πρόταση θα διευκολύνει τους καταναλωτές καθώς η πώληση φορτιστών θα αποδεσμευτεί από την πώληση ηλεκτρονικών συσκευών, έτσι ώστε να μη συμπεριλαμβάνεται απαραίτητα νέος φορτιστής κατά την αγορά νέας συσκευής. Αυτό θα μειώσει τα ηλεκτρονικά απόβλητα που σχετίζονται με την παραγωγή, τη μεταφορά και την απόρριψη φορτιστών.

Η απόφαση εγκρίθηκε από τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των κρατών - μελών της ΕΕ(Coreper) και θα επιτρέψει στην Προεδρία του Συμβουλίου να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες