Γερμανία: Πυροβολισμοί με πολλούς τραυματίες στην πανεπιστημιούπολη της Χαϊδελβέργης - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 24, 2022

Γερμανία: Πυροβολισμοί με πολλούς τραυματίες στην πανεπιστημιούπολη της Χαϊδελβέργης


Η αστυνομία της Γερμανίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ένας ένοπλος σκοτώθηκε, αφού άνοιξε πυρ και τραυμάτισε πολλούς ανθρώπους σε επίθεση που εξαπέλυσε σε αίθουσα διαλέξεων στη νοτιοδυτική πανεπιστημιακή πόλη της Χαϊδελβέργης.
«Αυτό είναι ό,τι είναι γνωστό μέχρι στιγμής: Ενας δράστης κατά μόνας τραυμάτισε πολλούς ανθρώπους σε μια αίθουσα διαλέξεων με μακρύ όπλο. Ο ίδιος ο δράστης είναι νεκρός», ανέφερε αρχικά η αστυνομία σε tweet.


Η αστυνομία δεν διευκρίνισε πόσοι άνθρωποι τραυματίστηκαν ή πόσο σοβαρά είναι. Το γραφείο Τύπου του πανεπιστημίου αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για το περιστατικό και παρέπεμψε όλα τα ερωτήματα στην αστυνομία. Σύμφωνα με τις αρχές, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση ήταν μακρύκαννο.

Η εφημερίδα Bild ανέφερε ότι ο δράστης άνοιξε πυρ στην αίθουσα διαλέξεων και τραυμάτισε αρκετούς ανθρώπους πριν στρέψει το όπλο του στον εαυτό του.

Νωρίτερα, η αστυνομία είπε ότι μεγάλη ανάπτυξη της αστυνομίας και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης έλαβε χώρα στο σημείο, στην περιοχή Neuenheimer Feld, όπου βρίσκονται πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις.

Φοιτητής ο δράστης
Αργότερα έγινε γνωστό ότι ο δράστης ήταν φοιτητής. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας της πόλης, ο άνδρας σε κατάσταση αμόκ εισέβαλε στην αίθουσα με μακρύκαννο όπλο και πυροβολούσε αδιακρίτως εναντίον των παρευρισκομένων. Λίγο μετά έστρεψε το όπλο επάνω του και αυτοκτόνησε.
Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), οι αρχές θεωρούν ότι ο δράστης ενέργησε μόνος του και δεν είχε πολιτικό ή θρησκευτικό κίνητρο.


(με πληροφορίες από Reuters, Bild)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες