Αργεντινή: Πόλη βυθίστηκε στο σκοτάδι λόγω επιδρομής εκατομμυρίων σκαθαριών - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 17, 2022

Αργεντινή: Πόλη βυθίστηκε στο σκοτάδι λόγω επιδρομής εκατομμυρίων σκαθαριών


Η πόλη Σάντα Ιζαμπέλ της Αργεντινής αναγκάστηκε να σβήσει τα φώτα της για αρκετές ημέρες, σε μια προσπάθεια να αναγκάσει τα εκατομμύρια σκαθάρια που έχουν εισβάλει στους δρόμους της να φύγουν και να αναζητήσουν άλλο μέρος για να μείνουν.
Η πόλη των περίπου 2.500 κατοίκων στην κεντρική επαρχία Λα Πάμπα δέχεται επιδρομή από σμήνη σκαθαριών για πάνω από μια εβδομάδα. «Είναι παντού – στα σπίτια, στα καταστήματα», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κρίστκιαν Ετσεγκαράι.
Οι τοπικές αρχές επιβολής του νόμου «κατηγόρησαν» τα ζωύφια για ζημιές στο αστυνομικό τμήμα, σε κτίρια, σπίτια και οχήματα, καθώς και στην απόφραξη των αποχετεύσεων, μεταξύ άλλων προβλημάτων.


Οι κάτοικοι έχουν καταγράψει την επιδρομή σε βίντεο που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου φαίνονται χιλιάδες έντομα στις στέγες των σπιτιών τους και αλλού.

Μερικοί έχουν γεμίσει τεράστια κουτιά με σκαθάρια και τα πετάνε έξω από την πόλη με τα αυτοκίνητά τους, για να μπορέσουν να συνεχίσουν την καθημερινότητά τους χωρίς άλλα εμπόδια.


Οι αρχές αποδίδουν το φαινόμενο τόσο στις ασυνήθιστα έντονες βροχοπτώσεις για την εποχή του έτους όσο και στον καύσωνα που έπληξε πρόσφατα την Αργεντινή, με τις θερμοκρασίες να ανέρχονται σχεδόν στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Αυτές οι συνθήκες ήταν τέλειες για την αναπαραγωγή των ζωυφίων, οι προνύμφες των οποίων αναπτύσσονται κάτω από το έδαφος.

Εκατομμύρια ενήλικα σκαθάρια συνέρρευσαν στη συνέχεια στη Σάντα Ιζαμπέλ ενώ λέγεται ότι τα «τράβηξαν» προς τα εκεί τα φώτα του δρόμου.

Τα συγκεκριμένα έντομα δεν δαγκώνουν ούτε τσιμπούν, αλλά προστατεύονται από ένα στιβαρό κέλυφος και έχουν την τάση να χτυπούν πράγματα καθώς πετούν, γι′ αυτό στους ντόπιους συνιστάται να καλύπτουν τα πρόσωπά τους ενώ βρίσκονταν έξω, ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς.

Η Σάντα Ιζαμπέλ αποφάσισε τελικά να σβήσει τα φώτα του δρόμου και τα φώτα στα δημόσια κτίρια για να κάνει τα σκαθάρια «να φύγουν και να βρουν μια άλλη πόλη», είπε ο Ετσεγκεράι.

Η πόλη ήταν σκοτεινή τις τελευταίες τρεις ημέρες, με την κίνηση να αποδεικνύεται αποτελεσματική. Ο αριθμός των σκαθαριών έχει μειωθεί δραματικά κατά τη διάρκεια του μπλακ άουτ, είπε.

Πηγή: RT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες