Το όνομά του είναι Κόβιντ και έχει κουραστεί να του κάνουν πλάκες για τον κορονοϊό - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Ιανουαρίου 12, 2022

Το όνομά του είναι Κόβιντ και έχει κουραστεί να του κάνουν πλάκες για τον κορονοϊό


Ο Κόβιντ από την Μπανγκαλόρ της Ινδίας εξηγεί πως είναι να ζεις με το ίδιο όνομα με έναν θανατηφόρο ιό. Οι κωμικοτραγικές ιστορίες που έχει ζήσει.
"Το όνομά μου είναι Κόβιντ και δεν είμαι ιός". Με αυτό το tweet, ο Κόβιντ Καπούρ από την Μπανγκαλόρ της Ινδίας, καλωσόρισε με τον δικό του τρόπο τον κορονοϊό τον Φεβρουάριο του 2020, αμέσως μετά την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την επίσημη ονομασία για την ασθένεια, την covid-19.

Ο Κόβιντ δεν είχε ιδέα ότι θα εξακολουθούσε να ζει με αυτό τόσο καιρό, καθώς η πανδημία του κορονοϊού πλησιάζει στο τρίτο έτος της και ότι απλές καθημερινές πράξεις - όπως η παραγγελία ενός καφέ στα Starbucks, το check in σε ένα ξενοδοχείο ή η επίδειξη του διαβατηρίου του στην ασφάλεια του αεροδρομίου - δεν θα μπορούσαν ποτέ να είναι ίδιες, σύμφωνα με την Washington Post.
Κόβιντ: Η ρίζες του σανσκριτικού ονόματος

Η πανδημία έχει αλλάξει ριζικά τις ζωές των ανθρώπων που μοιράζονται το σανσκριτικό όνομα Κόβιντ. Και πολλοί από τους Κόβιντς έχουν βαρεθεί τα αστεία για τον covid.

Αρκετοί έχουν συνδεθεί ακόμη και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχηματίζοντας ένα χαλαρό δίκτυο για να συζητήσουν και να παραπονεθούν για τις κοινές τους εμπειρίες που τους χλευάζουν για ένα όνομα που σημαίνει «λόγιος ή λόγιος άνθρωπος» — και αναφέρεται στη βεδική βιβλιογραφία, συμπεριλαμβανομένης μιας ινδουιστικής προσευχής αφιερωμένης στον Κύριο Χάνουμαν — όμως έχει αποκτήσει ένα εντελώς νέο νόημα στην πανδημία του Covid.

«Ήταν απολύτως τρελό», είπε ο Κόβιντ Καπούρ στην Washington Post για το πως είναι να ζει με το ίδιο όνομα με έναν θανατηφόρο ιό.
Οι κωμικοτραγικές ιστορίες

Ο Κόβιντ Καπούρ προσπαθεί να στραφεί στο χιούμορ, γράφοντας στο Twitter ότι είναι «θετικός από το 1990» - όταν γεννήθηκε - και μπορούσε μόνο να γελάσει με τους υπαλλήλους του αεροδρομίου που εξέταζαν προσεκτικά το διαβατήριό του στο πρόσφατο ταξίδι του στη Σρι Λάνκα, την πρώτη του φορά που έφευγε από τη χώρας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ή που, σύμφωνα με την υπόθεση της Google ότι το όνομά του γράφεται λάθος.
Ή εκείνη τη φορά που οι φίλοι του παρήγγειλαν μια τούρτα γενεθλίων με το όνομά του - ωστόσο ο φούρναρης του έστειλε «Χρόνια πολλά, #covid-30». Το αρτοποιείο από τότε ζήτησε συγγνώμη, προσφέροντάς του δωρεάν μια τούρτα.
Όπως σημειώνει, το αστείο και ταυτόχρονα λυπηρό κομμάτι της ιστορίας είναι ότι θα υπάρξουν πολλές αντίστοιχες ιστορίες στο μέλλον για το υπόλοιπο της ζωής του.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες