Ρύθμιση για τις αμοιβές των αργιών Τρίτης και Τετάρτης - Τι ισχύει για εργοδότες κι εργαζόμενους - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Ιανουαρίου 25, 2022

Ρύθμιση για τις αμοιβές των αργιών Τρίτης και Τετάρτης - Τι ισχύει για εργοδότες κι εργαζόμενους


Κανονικά από τους εργοδότες τους θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι την 25η και 26η Ιανουαρίου. Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.
Έρχεται ρύθμιση για να καλυφθούν ασάφειες, όπως ήδη είχε επισημαίνει το NEWS 24/7 στο θέμα των αργιών των τελευταίων ημερών.
Οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν κανονικά από τους εργοδότες τους την 25/1 και 26/1 σύμφωνα με όσα αναφέρει το Υπ. Εργασίας που προσθέτει ότι:
«Από τον Κρατικό Προϋπολογισμό η καταβολή των εργατικών και εργοδοτικών εισφορών στις ιδιωτικές επιχειρήσεις που ανεστάλη η λειτουργία τους λόγω κακοκαιρίας
Πιο συγκεκριμένα στις περιοχές όπου ανεστάλη η λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της Κατάστασης Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν για τις 2 μέρες (25/1 και 26/1), κανονικά από τους εργοδότες τους.
Οι εργοδότες- επιχειρήσεις για τις 2 αυτές ημέρες απαλλάσσονται από την καταβολή των εργατικών και εργοδοτικών εισφορών, οι οποίες θα καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Τη σχετική νομοθετική ρύθμιση θα προωθήσει τις επόμενες μέρες το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων".NEWS247.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες