Μακροζωία: Οι ώριμοι έφηβοι ζουν περισσότερο - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Ιανουαρίου 07, 2022

Μακροζωία: Οι ώριμοι έφηβοι ζουν περισσότερο


Η εφηβεία είναι μια δύσκολη περίοδος. Και δεν είναι τόσο για το παιδί όσο για τους γονείς. Οι κίνδυνοι έρχονται από παντού και έχουν να αντιμετωπίσουν νεύρα, αλλαγές στη συμπεριφορά, ορμονικές αλλαγές και άλλα πολλά. Υπάρχουν όμως και έφηβοι που περνούν την εφηβεία ήρεμα. Τώρα, νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως οι έφηβοι που επιδεικνύουν ώριμη συμπεριφορά και τους αρέσει η τάξη ζουν περισσότερο.

Ερευνητές από το Πανεπιστημίου του Rochester στη Νέα Υόρκη, ανέλυσαν στοιχεία από 26.000 εθελοντές από όταν εκείνοι ήταν μαθητές.
Το 1960, αυτοί οι μαθητές συμπλήρωσαν μία έρευνα που αξιολογούσε εάν έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά προσωπικότητας που περιγράφονται ως σημαντικά για επιτυχία στη ζωή. Μερικά εξ αυτών ήταν η ηρεμία, η ευαισθησία, η παρορμητικότητα, η ηγετική στάση, η ενεργητική διάθεση, η κοινωνικότητα, η τακτοποίηση και η ωριμότητα. Έπειτα ακολούθησαν τους συμμετέχοντες έως το 2009, με το 13% να έχει φύγει από τη ζωή.
Αφότου συνυπολόγισαν παράγοντες, όπως η ηλικία, το μορφωτικό επίπεδο των γονέων και το οικογενειακό εισόδημα, αλλά όχι τα αίτια θανάτου, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτοί που ζουν περισσότερο είναι εκείνοι που είναι ήρεμοι, καλλιεργημένοι, ώριμοι, έχουν ενσυναίσθηση και τακτοποιούν τα πράγματά τους. Αντίθετα, όσοι ήταν υψηλά παρορμητικοί, είχαν μεγαλύτερο ρίσκο πρόωρου θανάτου.
Το συμπέρασμα που έβγαλαν οι ειδικοί είναι πως οι έφηβοι που είναι ήρεμοι, ώριμοι, τακτοποιούν τα πράγματά τους και έχουν ενσυναίσθηση είναι πιο πιθανό να ζήσουν μέχρι τα 60 συν. Η ανωριμότητα και η παρορμητικότητα δημιουργούν κακές συνήθειες που επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα και την καρδιά με το πέρασμα του χρόνου, ενώ μπορεί να οδηγήσουν σε διαζύγιο, μικρό εισόδημα και χαμηλές ακαδημαϊκές επιτυχίες, καταλήγουν οι ερευνητές.
Οι ερευνητές εξεπλάγησαν με τα ευρήματά τους γιατί περίμεναν ότι η εφηβεία είναι μία περίοδος προσωπικής ανάπτυξης και κάποια χαρακτηριστικά φεύγουν με την πάροδο του χρόνου. Αλλά προσθέτουν ότι ίσως το σχολείο μπορεί να μας δείχνει τα χαρακτηριστικά που μας προστατεύουν και που δυναμώνουν με τα χρόνια.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες