Αντιμέτωπα με νέες αυξήσεις νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Ιανουαρίου 04, 2022

Αντιμέτωπα με νέες αυξήσεις νοικοκυριά και επιχειρήσεις


Μπροστά σε νέο κύκλο ανατιμήσεων σε δεκάδες προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, μεταξύ των οποίων τρόφιμα και είδη καθημερινής χρήσης, βρίσκονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις. 

Η εκτόξευση του ενεργειακού κόστους σε πρωτοφανή επίπεδα σε συνδυασμό με την αλματώδη άνοδο των τιμών στο σύνολο των πρώτων υλών ασκούν τεράστια πίεση στην παραγωγική διαδικασία, καθιστώντας αναπόφευκτη την αύξηση των τιμών στο ράφι.

Επιχειρηματίες δηλώνουν αδύναμοι να απορροφήσουν την επιπλέον επιβάρυνση, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχουν περιθώρια για απορρόφηση των κραδασμών, ενώ και τα αποθέματα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ανάχωμα έχουν εξαντληθεί. Ήδη, ένα πρώτο κύμα ανατιμήσεων έχει λάβει χώρα από το περασμένο φθινόπωρο, ψαλιδίζοντας το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών.


Πληροφορίες της αγοράς θέλουν τις πρώτες ανατιμήσεις να γίνονται αντιληπτές από τους καταναλωτές έως το τέλος Ιανουαρίου, τονίζοντας πως οι νέες παραλαβές εμπορευμάτων έρχονται με νέες αυξημένες τιμολογήσεις.

Από τιμοκαταλόγους που έχουν ήδη στείλει οι προμηθευτές από τον Δεκέμβριο στο λιανεμπόριο τροφίμων ακριβότερα θα πωλούνται άλευρα, τυροκομικά, αλλαντικά, μαργαρίνες, γαλακτοκομικά, δημητριακά, ζυμαρικά, καφές, ζάχαρη, έλαια, ροφήματα, σοκολατοειδή, κονσέρβες, αρτοσκευάσματα, κατεψυγμένα, χαρτικά και απορρυπαντικά.

Το κύμα ανατιμήσεων απλώνεται σε όλη την αγορά και αγγίζει όλο το λιανεμπόριο, με μεγάλες επιχειρήσεις να αναθεωρούν την τιμολογιακή πολιτική τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες η σουηδική αλυσίδα καταστημάτων με έπιπλα και είδη σπιτιού ΙΚΕΑ ανακοίνωσε πως οι τιμές των προϊόντων της το 2022 σε όλο τον κόσμο θα είναι υψηλότερες κατά 9% κατά μέσο όρο.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες