Σήμερα η συνεδρίαση των ειδικών για παράταση ή άρση των μέτρων - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Ιανουαρίου 27, 2022

Σήμερα η συνεδρίαση των ειδικών για παράταση ή άρση των μέτρων


Σήμερα θα γίνει τελικά η προγραμματισμένη για χθες, Τετάρτη, συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας προκειμένου να εισηγηθούν την άρση ή την παράταση των μέτρων που ισχύουν μέχρι τις 30 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για χθες Τετάρτη, όπως συνήθως, αλλά αναβλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα και τα προβλήματα που προκάλεσε στις μετακινήσεις και την ηλεκτροδότηση.


Επιφυλακτικοί οι ειδικοί
Οι ειδικοί θα εξετάσουν την παράταση ή μη των ισχυόντων μέτρων και, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για την άρση τους, καθώς παρά τη σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων, η επιβάρυνση του ΕΣΥ παραμένει υψηλή.

Με αυτά τα δεδομένα, φαίνεται να συμφωνούν ότι δεν είναι ακόμα η ώρα για χαλάρωση των μέτρων ενώ εξετάζεται σε πρώτη φάση η αύξηση του αριθμού των θεατών στα γήπεδα και σε δεύτερο χρόνο η επαναφορά της μουσικής στην εστίαση.

Τα μέτρα που ισχύουν έως τέλη Ιανουαρίου
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σουπερμάρκετ, από τους εργαζόμενους στην εστίαση και όπου υπάρχει συνωστισμός.
  • Ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12 τα μεσάνυχτα, χωρίς όρθιους και μουσική, με μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και 6 άτομα ανά τραπέζι.
  • Η πληρότητα των εμβολιασμένων θεατών στα γήπεδα θα είναι έως το 10% της χωρητικότητάς τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα.
  • Η επίσκεψη σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.
  • Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως και 50% , ενώ εξακολουθεί να ισχύει και το κυλιόμενο ωράριο.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες