Σχολεία στον Πειραιά υπό κατάληψη - Διαμαρτυρία για τα ελλιπή μέτρα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 10, 2022

Σχολεία στον Πειραιά υπό κατάληψη - Διαμαρτυρία για τα ελλιπή μέτρα


Τουλάχιστον 10 σχολεία στον Πειραιά τελούν υπό κατάληψη με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για τα ελλιπή μέτρα προστασίας.
Το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα συνοδεύτηκε και από αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 24/7 από εκπαιδευτικές πηγές, τουλάχιστον δέκα σχολεία στον Πειραιά τελούν αυτήν την ώρα υπό κατάληψη με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για τα ελλιπή μέσα προστασίας από τη διασπορά του κορονοϊού.
Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σ' αυτά τα σχολεία συμπεριλαμβάνεται και η Ιωνίδειος Σχολή του Πειραιά, πρότυπο δημόσιο σχολείο η διεύθυνση του οποίου ήδη ενεργοποίησε τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης έτσι ώστε να μην χαθούν μαθήματα.

Η ανασφάλεια τόσο των μαθητών όσο και των γονέων τους αποτυπώνεται έτσι με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, γεγονός αν μην τι άλλο λογικό λόγω και της επέλασης της μετάλλαξης Ομικρον στη χώρα.

Ηδη, το Υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει ότι εντοπίστηκαν περισσότερα από 15000 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς με τα self tests ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός αυτός να είναι πρακτικά μεγαλύτερος αφού πολλοί γονείς επέλεξαν να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο και να μην μπουν στη διαδικασία του testing.
Η παραπάνω κατάσταση βέβαια είναι ιδιαίτερα δυναμική και τα δεδομένα αλλάζουν ταχύτατα.

Νίκος Γιαννόπουλος-news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες