Ισραήλ: Τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν πλέον να αποκτούν παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Ιανουαρίου 07, 2022

Ισραήλ: Τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν πλέον να αποκτούν παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας


Το Ισραήλ αίρει τους περιορισμούς που απαγόρευαν στα ομόφυλα ζευγάρια και τους ανύπαντρους άνδρες να γίνονται γονείς μέσω παρένθετης μητέρας.
Το Ισραήλ προχώρησε σε μια ιστορική απόφαση, καταργώντας τους περιορισμούς που απαγόρευαν στα ομόφυλα ζευγάρια και τους ανύπαντρους άνδρες να γίνονται γονείς μέσω παρένθετης μητέρας εντός της χώρας, επικυρώνοντας την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ισραήλ.
"Είναι μια ιστορική ημέρα για τον ΛΟΑΤΚΙ+ αγώνα στο Ισραήλ", δήλωσε ο υπουργός Υγείας Νίτζαν Χόροβιτς, ανακοινώνοντας ότι το υπουργείο εξέδωσε εγκύκλιο που παρέχει ίση πρόσβαση σε όλους στην παρένθετη εγκυμοσύνη.
Η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της χώρας είχε ζητήσει εδώ και χρόνια να της επιτραπεί η δυνατότητα της απόκτησης παιδιών μέσω παρένθετης μητέρας, η οποία ήταν προσβάσιμη σε ετερόφυλα ζευγάρια, αλλά και σε ανύπαντρες γυναίκες.
Όπως γράφει το nbcnews τον περασμένο Ιούλιο, το Ανώτατο Δικαστήριο, μετά από σχετικό αίτημα ακτιβιστών, αποφάσισε ότι η απαγόρευση της παρένθετης μητρότητας για ομόφυλα ζευγάρια και άγαμους άνδρες παραβιάζει τα δικαιώματά τους και πρέπει να αρθεί εντός έξι μηνών.

Να σημειωθεί ότι οι περιορισμοί ίσχυαν μόνο για την παρένθετη μητρότητα εντός του Ισραήλ, με πολλά ζευγάρια να αναγκάζονται να ξεκινήσουν τη διαδικασία στο εξωτερικό.NEWS247.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες