Motor Oil: Το 2022 θα είναι έτος-σταθμός για την εταιρεία - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 03, 2022

Motor Oil: Το 2022 θα είναι έτος-σταθμός για την εταιρεία

 


Ενας εξελισσόμενος ενεργειακός όμιλος με ιστορία 50 ετών είναι η Motor Oil, η οποία θα συνεχίσει να διαδραματίζει ενεργό ρόλο και στη μετάβαση στη νέα εποχή που απαιτεί την ουσιαστική αλλαγή, έχοντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο.

Την περασμένη χρονιά, η Eκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου κατέγραψε επενδύσεις 6 εκατ. ευρώ για την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων και των συνεργατών της.

Είχαν προηγηθεί οι επενδύσεις σε κοινωνικό κεφάλαιο και στην τοπική κοινωνία, οι οποίες άγγιξαν τα 2,6 εκατ. ευρώ.

Η στρατηγική του Ομίλου αποσκοπεί στην επίτευξη τριών στόχων.

Να παραμείνει η ΜΟΗ ηγέτιδα εταιρεία στον ενεργειακό κλάδο με εξαγωγές σε πάνω από 45 χώρες, χιλιάδες εργαζομένους και συνεχείς επενδύσεις. Ταυτοχρόνως να οδηγήσει τη μετάβαση σε νέες μορφές ενέργειας.

Οι προτεραιότητες του Ομίλου επικεντρώνονται σε τέσσερις πυλώνες

Πρώτος πυλώνας είναι η συνεχής ενίσχυση της αποδοτικότητας του διυλιστηρίου και του εύρους των προϊόντων που παράγονται σε αυτό.

Hδη υλοποιούνται σημαντικά έργα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και αυτονομίας του Διυλιστηρίου των Αγίων Θεοδώρων, ενός από τα πλέον σύγχρονα διυλιστήρια της Ευρώπης. Μία σημαντική επένδυση 320 εκατ. ευρώ είναι η κατασκευή ενός Συγκροτήματος κατεργασίας νάφθας.
Παράλληλα, υλοποιούνται έργα που σχετίζονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τόσο στο Διυλιστήριο όσο και στις άλλες δραστηριότητες του Ομίλου. Hδη έχουν προχωρήσει επενδύσεις 3,6 εκατ. ευρώ.

Δεύτερος πυλώνας είναι η Κινητικότητα και οι νέες τεχνολογίες.

Σχεδιάζεται και υλοποιείται το πρατήριο του μέλλοντος, το οποίο, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει διαφοροποιημένα προϊόντα, συμπιεσμένο φυσικό αέριο και, αργότερα, διανομή υδρογόνου.


Στον ίδιο χώρο θα παρέχονται υπηρεσίες φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ο Oμιλος προχωρά στη δημιουργία 1.000 σημείων φόρτισης ως το τέλος του 2022 και 2.000 σημείων σε βάθος πενταετίας.

Τρίτος πυλώνας της στρατηγικής του Ομίλου είναι ο ηλεκτρισμός, το φυσικό αέριο και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Στον τομέα του φυσικού αερίου σχεδιάζεται η κατασκευή της πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης, FSRU.

Η ΔΙΩΡΥΓΑ GAS A.E. είναι ένα στρατηγικό έργο διεθνούς εμβέλειας. Μια νέα πύλη εισαγωγής που θα εξυπηρετεί τους καταναλωτές φυσικού αερίου σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ελλάδα. Η MOH επιπλέον προχώρησε σε συνεργασία με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την από κοινού ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία του νέου υπερσύγχρονου Αεριοστροβιλικού Σταθμού Συνδυασμένου Κύκλου με καύσιμο το φυσικό αέριο, εγκατεστημένης μεικτής ισχύος 877 MW, στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής.
Επιπλέον, έχει ήδη επιτύχει είσοδo στον κλάδο των ΑΠΕ όπου διαθέτει εγκατεστημένη ισχύ 279 MW και 84 MW υπό κατασκευή, ενώ έχει αγοράσει επιπλέον χαρτοφυλάκιο αδειών προς ανάπτυξη συνολικής ισχύος 650 MW.

Τέταρτος πυλώνας είναι τα ανανεώσιμα και εναλλακτικά καύσιμα.

Ο Oμιλος δραστηριοποιείται στον τομέα της κυκλικής οικονομίας και αξιοποίησης αποβλήτων για παραγωγή ενέργειας, ενώ έχουν αναπτυχθεί συγκεκριμένα πλάνα για τη δραστηριοποίηση στη συλλογή, στην επεξεργασία και την αξιοποίηση αποβλήτων από διάφορες δραστηριότητες. Την ίδια ώρα μελετά σε λεπτομέρεια την παραγωγή βιοκαυσίμων.
«Ζούμε σε εποχές μεγάλων αλλαγών. Η ασφάλεια των ανθρώπων δοκιμάζεται. Η υγειονομική κρίση, οι αλλαγές στο κλίμα φέρνουν δοκιμασίες, όπου όλοι μαζί καλούμαστε να συμβάλουμε ώστε να αμβλυνθούν», αναφέρει ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Πέτρος Τζαννετάκης. Αποτελεί δέσμευση του Ομίλου διαχρονικά η διατήρηση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Με την ολοκληρωμένη περιβαλλοντική στρατηγική της ΜΟΗ αντιμετωπίζονται σφαιρικά τα δασικά οικοσυστήματα, με ενέργειες όπως:

■ Η υιοθεσία του δασικού εκκοκκιστηρίου της Αμυγδαλέζας, του μοναδικού προμηθευτή πιστοποιημένων σπόρων για τα δημόσια και ιδιωτικά φυτώρια.
■ Η πρώτη φάση αναδάσωσης 100 στρεμμάτων στο Πανόραμα 3 της Κινέτας του Δήμου Μεγαρέων τον Μάρτιο 2021, και η δεύτερη φάση της αναδάσωσης στις Βενίστρες του οικισμού Γαλήνη. Η συνολική έκταση της περιοχής που θα αναδασωθεί ανέρχεται σε 600 στρέμματα.
■ Η πιλοτική αναδάσωση για πρώτη φόρα στην Ελλάδα με τη χρήση της τεχνολογίας Drone Seeding.


Το 2022 είναι ένα έτος σταθμός για τον Ομιλο Motor Oil.

«Με τη συμπλήρωση των 50 ετών, η ΜΟΗ αξιοποιεί τα μαθήματα της ιστορίας της χαράσσοντας μια νέα διαδρομή μπροστά σε νέες προκλήσεις. Αποστολή της εταιρείας είναι να τροφοδοτήσει τις ανάγκες και τα όνειρα των ανθρώπων αλλά και να βελτιώσει τις συνθήκες σε έναν τόπο που όλοι θα προστατεύουμε και θα αναπτύσσουμε για το μέλλον των επόμενων γενεών».









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες