Tα αξέχαστα παιχνίδια που είχε ο σάκος του Άγιου Βασίλη στα '80s - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Ιανουαρίου 02, 2022

Tα αξέχαστα παιχνίδια που είχε ο σάκος του Άγιου Βασίλη στα '80s


Δέκα παιχνίδια που σφράγισαν τα παιδικά μας χρόνια τη δεκαετία του '80.

Παταπούφες, Atari, Φασουλέτος, Subbuteo, Bibi-bo, Αγκαλίτσας. Αν αυτές οι λέξεις σε έχουν γεμίσει χαρά και έχουν ζωγραφίσει ένα γλυκό χαμόγελο νοσταλγίας στο πρόσωπό σου, τότε μάλλον πρέπει να... ετοιμάζεσαι για την τρίτη δόση του εμβολίου!

Ας σοβαρευτούμε όμως και ας αφήσουμε για λίγο (ή και περισσότερο) το 2022 που έκανε είσοδο κάτω από τη βαριά σκιά των νέων μέτρων για τον κορονοϊό και υπό τους... ήχους του «The Sound of Silence», για να πάμε στην... άφιλτρη, περισσότερο ανέμελη και σίγουρα αναλογική εποχή των 80s και να συναντήσουμε τον παιδικό εαυτό μας, καθισμένο κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, να σκίζει με λύσσα, μανία και άκρατο ενθουσιασμό το χαρτί περιτυλίγματος των δώρων του Άγιου Βασίλη...

Τη δεκαετία του '80, πολύ πριν την έκρηξη της τεχνολογίας, ο σάκος του Άγιου Βασίλη είχε τα πάντα: από κούκλες και επιτραπέζια μέχρι παιχνίδια που στα παιδικά μας μάτια φάνταζαν ιδιαίτερα φανταχτερά και πρωτοποριακά για την εποχή τους.

Αν έζησες κι εσύ τα παιδικά σου χρόνια στα 80s, τότε θυμάσαι πως έχεις ξοδέψει ατέλειωτες ώρες χτενίζοντας το Μικρό μου Πόνυ, ντύνοντας την Bibi-bo ή διαλύοντας τον αντίπαλο στο Κάστρα και Πολιορκητές.

Στον παλιό σάκο του Άγιου Βασίλη που ανακαλύψαμε, βρήκαμε μερικά από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια της εποχής. Ορισμένα από αυτά μάλιστα γνώρισαν τόση επιτυχία που συνεχίζουν να υπάρχουν στη σύγχρονη εκδοχή τους μέχρι και σήμερα.

Βibi-bo
Η πιο αγαπημένη κούκλα όλων των κοριτσιών της εποχής που συνοδευόταν απαραιτήτως με όλη την προίκα της και φυσικά τον Τζον-Τζον.

Η αγαπημένη μας ξανθομαλλούσα κυκλοφόρησε το 1980 από την el greco και αποσύρθηκε το 1993, όταν η Barbie πήρε τη θέση της στις καρδιές των κοριτσιών.

Παταπούφα
Δεν έλειπε από κανένα κοριτσίστικο δωμάτιο! Κυκλοφορούσε σε κάθε μέγεθος και χρώμα με σήμα κατατεθέν φυσικά, το φουντωτό μαλλί!

Κάστρα και Πολιορκητές
Παιχνίδι για επικές μάχες! Το κόνσεπτ ήταν Βάρβαροι εναντίον Βίκινγκς και τούμπαλιν. Σκοπός να διαλύσεις το κάστρο του αντιπάλου. Μιλάμε για ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια της εποχής και αιτούμεθα να κυκλοφορήσει ξανά!

Στρουμφοτηλέφωνο
Σε ανοιχτή γραμμή με τη Στρουμφίτα, τον Χαχανούλη, και άλλα μπλε μικρά πλασματάκια. Το μαγικό τηλέφωνο της καρδιάς μας! Κολλημένοι άπαντες γαρ με τα στρουμφάκια, δεν θέλαμε μόνο να τα βλέπουμε στην τηλεόραση αλλά να τους μιλάμε και στο τηλέφωνο. Την είχαμε «στρουμφίσει» για τα καλά, όπως καταλαβαίνεις...

Μικρό μου Πόνυ
«Μικρό μου Πόνυ, Μικρό μου Πόνυ, τι όμορφα μαλλιά»... Ακόμα και το τραγουδάκι της διαφήμισης μάς έχει μείνει αξέχαστο. Τα μικρά, χρωματιστά αλογάκια της el greco είχαν κάνει θραύση. Και συνεχίζουν να γοητεύουν τα μικρά παιδιά. Η Ροζαλία και η Χλόη είναι μερικά μόνο από τα αγαπημένα μας πόνυ που επίσης έβγαιναν σε διάφορα μεγέθη.

Playmobil
Εδώ οι συστάσεις περισσεύουν. Διαχρονικά και αγαπημένα τα, Playmobil δεν λείπουν από κανένα παιδικό δωμάτιο και ούτε πρόκειται να λείψουν! Τα Playmobil, ξεπερνούν το στενό όριο του παιχνιδιού. Πρόκειται για έναν ολόκληρο μικρόκοσμο, μια ολόκληρη φιλοσοφία με μικρούς και μεγάλους πιστούς οπαδούς.

Πιγκουινάκια
Το παιχνίδι που είχε τη μαγική ικανότητα να μας κρατά καθηλωμένους -σχεδόν μαγνητισμένους- για ώρα, παρακολουθώντας απλώς τα πιγκουινάκια να ανεβαίνουν με τη σειρά τη σκάλα για να κάνουν τσουλήθρα. Το εν λόγω παιχνίδι κυκλοφορεί ακόμα σε διάφορες παραλλαγές αλλά με τις ίδιες... μαγικές ικανότητες.

Ιπποποταμάκια
Αχόρταγα και φασαριόζικα, χρωματιστά ιπποποματάκια που προσπαθούσαν να κάνουν μια χαψιά τις άσπρες μπαλίτσες. Κέρδιζε όποιος είχε φάει τις περισσότερες μπάλες.

Το Αυτοκίνητο-Ρολόι του Κιτ
Ο «Ιππότης της Ασφάλτου» ήταν μια από τις πιο θρυλικές σειρές των 80s και η el greco είχε τη φαεινή ιδέα (και την ευχαριστούμε για αυτό) να κυκλοφορήσει ένα φανταστικό ρολόι «Κιτ» που έκανε κόντρες, σούζες και άλλα αεροπλανικά τρελαίνοντας κάθε παιδί!

Atari
O πρόγονος του Playstation, του Nintendo, του Xbox και των λοιπών παιχνιδομηχανών, ήταν μια πραγματική αποκάλυψη της εποχής. Τα pixels που όλοι αγαπήσαμε, πολύ πριν τα 3D γραφικά, τον ψηφιακό ήχο και ό,τι άλλο θαυμαστό μας προσφέρει η τεχνολογία σήμερα, φάνταζαν πραγματικά κάτι το διαστημικό. Space Invaders, Asteroids, Pong, ET και πολλά ακόμα arcade games, προκαλούν ρίγη συγκίνησης στους παλιούς και... ανατριχίλας στους νεότερους.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες