Κέρκυρα -Πυρκαγιά σε πλοίο: Στους 14 συνολικά οι αγνοούμενοι, ανάμεσά τους τρεις Έλληνες - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 18, 2022

Κέρκυρα -Πυρκαγιά σε πλοίο: Στους 14 συνολικά οι αγνοούμενοι, ανάμεσά τους τρεις Έλληνες


Σε 14 ανέρχονται οι αγνοούμενοι από την πυρκαγιά στο πλοίο ««EUROFERRY OLYMPIA» το οποίο εξακολουθεί να φλέγεται, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ-1. Πρόκειται 12 αγνοούμενους και δύο εγκλωβισμένους στο πλοίο – ένας Βούλγαρος και ένας Τούρκος.
Από τους αγνοούμενους 3 είναι Έλληνες, 9 Βούλγαροι, 1 Τούρκος και ένας Λιθουανός, ενώ οι διασωθέντες είναι 277 συνολικά (276 συν ένας μετανάστης που δεν είχε δηλωθεί στη λίστα επιβαινόντων). Στην πλειοψηφία τους, κατά το ρεπορτάζ, οι αγνοούμενοι είναι οδηγοί φορτηγών.
Εξάλλου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ταυτοποίησης και καταμέτρησης των επιβατών και του πληρώματος του φλεγόμενου πλοίου. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 277 άτομα, ενώ 14 ακόμα άτομα, μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες, φέρονται ως αγνοούμενοι.

Στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας έχουν διακομισθεί 10 διασωθέντες, 7 με προβλήματα δύσπνοιας, δύο με ορθοπεδικά προβλήματα και 1 με καρδιολογικά προβλήματα, χωρίς η κατάστασή τους να εμπνέει ανησυχία.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, μέλος της ομάδας διάσωσης σημείωσε πως οι έρευνες από θάλασσα και αέρα συνεχίζονται για τον εντοπισμό αγνοουμένων. Η πυρκαγιά έχει περιοριστεί από τη μέση και πίσω του πλοίου, χωρίς ωστόσο να είναι δυνατή η πρόσβαση μέχρι στιγμής. Αναμένεται κλιμάκιο της ΕΜΑΚ προκειμένου να επιχειρήσει πάνω στο πλοίο. Επιχειρούν σκάφη του Λιμενικού από Ελλάδα, Ιταλία και Αλβανία.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες