Καμίλα Βαλίεβα: Η 15χρονη πατινέρ που αψήφισε τη βαρύτητα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 07, 2022

Καμίλα Βαλίεβα: Η 15χρονη πατινέρ που αψήφισε τη βαρύτητα

AP PHOTO/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO

Η τελευταία μαθήτρια της μεγάλης ρωσικής σχολής, στο καλλιτεχνικό πατινάζ, Καμίλα Βαλίεβα έγινε η πρώτη γυναίκα που εκτέλεσε επιτυχώς το τετραπλό άλμα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Κίνας.
Η Καμίλα Βαλίεβα θα γίνει τον Απρίλιο 16 χρόνων. Είναι από το Καζάν της Ρωσίας και ασχολείται με το καλλιτεχνικό πατινάζ. Η σελίδα της στο Instagram έχει 273.000 followers. Προφανώς γιατί κάτι κάνει καλά. Η πρωταθλήτρια Ρωσίας και Ευρώπης του 2022 και πρωταθλήτρια εφήβων το 2020 είναι στο Πεκίνο, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και σήμερα το όνομα της είναι σε τίτλους σε όλα τα μεγάλα παγκόσμια media. Γιατί;
Για αυτό.

Η νεαρή έγινε η πρώτη γυναίκα που εκτέλεσε με επιτυχία το τετραπλό άλμα (τέσσερις περιστροφές στον αέρα), σε Αγώνες. Πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα της, η ομάδα της (Ρωσία) είχε ήδη διασφαλίσει το χρυσό μετάλλιο (στη δεύτερη θέση ήταν οι ΗΠΑ και στην τρίτη η Ιαπωνία). Με το που ξεκίνησε η μουσική, εκτέλεσε το τετραπλό Salchow, άλμα που έχει το όνομα του πρώτου που το έκανε και ήταν ο Σουηδός Ούλριχ Σάλτσοου. Στη συνέχεια του προγράμματος, έπεσε ενώ εκτελούσε τριπλό άλμα. Αλλά είπαμε. Η χώρα της είχε πάρει το χρυσό στο ομαδικό.


Η Βαλίεβα είχε γίνει πριν λίγους μήνες η πρώτη γυναίκα που έσπασε το φράγμα των 90 πόντων, στο μικρό πρόγραμμα. Το έκανε στην πρώτη της εμφάνιση της, μεταξύ των μεγάλων, στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου 'έσπασε' δυο δικά της ρεκόρ. Μετά είπε πως το πρόγραμμα ήταν αφιερωμένο στη γιαγιά της, που πέθανε το 2019. Εξήγησε ότι τα συναισθήματα που νιώθει, όταν είναι στον πάγο, κρίνουν την ενέργεια της εμφάνισης της.
Μπορείτε να πείτε με ασφάλεια ότι γεννήθηκε για να κάνει καλλιτεχνικό πατινάζ. Ή πως είναι το τελευταίο 'προϊόν' της τεράστιας παραγωγής αθλητών του σπορ, της Ρωσίας. Δείτε την Καμίλα, όταν ήταν 5 χρόνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες