Με αυστηρά κριτήρια οι δικαιούχοι των 300 ευρώ για την ακρίβεια - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2022

Με αυστηρά κριτήρια οι δικαιούχοι των 300 ευρώ για την ακρίβεια


Με κοινωνικό μέρισμα έως 300 ευρώ με αυστηρά κριτήρια σχεδιάζει η κυβέρνηση να ενισχύσει ορισμένα νοικοκυριά απέναντι στο σαρωτικό κύμα ακρίβειας στους λογαριασμούς του ρεύματος, της ΔΕΗ, το σούπερ μάρκετ και τα καύσιμα.

Το συγκεκριμένο ποσό μοιάζει εξαιρετικά μικρό μπροστά στην πίεση που αισθάνονται τα νοικοκυριά, που χάνουν έναν έως δύο μισθούς και συντάξεις κάθε χρόνο από τις υπέρογκες αυξήσεις σε προϊόντα, καύσιμα και λογαριασμούς.

Μάλιστα το νέο κοινωνικό μέρισμα θα έχει αυστηρά κριτήρια.


Σύμφωνα με όσα γράφει σήμερα το Πρώτο Θέμα θα το πάρουν όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα από 5.500 ευρώ έως 7.500 ευρώ. Δηλαδή όσοι ζουν με ελάχιστα χρήματα το μήνα (500 ευρώ περίπου). Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μία πηγή εισοδήματος και προτεραιότητα θα έχουν οι συνταξιούχοι, όσοι παίρνουν προνιακά επιδόματα και χαμηλούς μισθούς.

Από το κοινωνικό μέρισμα, όμως, αυτή τη φορά θα αποκλείονται ακόμη περισσότερα νοικοκυριά εξαιτίας περιουσιακών στοιχείων.


Την Άνοιξη και συγκεκριμένα τον Απρίλιο τα ευάλωτα νοικοκυριά θα τονωθούν με ένα έκτακτο επίδομα, το οποίο, σύμφωνα με ένα από τα σενάρια που κυκλοφορούν, θα έχει τη μορφή του κοινωνικού μερίσματος που δόθηκε τα Χριστούγεννα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες