35χρονος διαγνώστηκε με μαύρο μούχλα στον εγκέφαλο-Αποτυχημένες οι προσπάθειες αφαίρεσης - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 23, 2022

35χρονος διαγνώστηκε με μαύρο μούχλα στον εγκέφαλο-Αποτυχημένες οι προσπάθειες αφαίρεσης


Ένας άνδρας από το Ρόουντ Άιλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών, πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση που προκαλείται από μύκητες, που κυριολεκτικά προκαλούν την… ανάπτυξη μαύρης μούχλας στον εγκέφαλό του.

Ο Tyson Bottenus, ένας 35χρονος άνδρας είναι μόνο μία από τις μόλις 120 καταγεγραμμένες περιπτώσεις μολύνσεων με Cladophialophora bantiana, έναν εξωτικό μύκητα γνωστό ως «μαύρη μούχλα», από το 1911. Στην περίπτωσή του, ο μύκητας εγκαταστάθηκε στον εγκέφαλο, προκαλώντας σειρά προβλημάτων στον άτυχο άνδρα εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια. Ο Bottenus είναι τυχερός που ζει, καθώς η μαύρη μούχλα σκοτώνει πάνω από το 70% των ξενιστών της, και κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να την καταπολεμήσει και ελπίζει να την βγάλει από τον εγκέφαλό του, αλλά είναι μια σκληρή μάχη, με την οποία παλεύει ακόμα και η σύγχρονη ιατρική.

Η δοκιμασία του Tyson ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια, όταν ο ίδιος και η αρραβωνιαστικιά του, Liza, αποφάσισαν να γιορτάσουν τον αρραβώνα τους κάνοντας μαζί ποδηλασία στην Κόστα Ρίκα. Όλα ήταν καλά και ωραία μέχρι την τρίτη ημέρα των διακοπών τους, όταν ο Tyson έπεσε κατά λάθος από το ποδήλατό του και γρατζούνισε τον αριστερό του αγκώνα. Δεν ήταν ο πιο σοβαρός τραυματισμός, οπότε απλώς ξέπλυνε και έδεσε την πληγή όσο καλύτερα μπορούσε και την εξέτασε μια νοσοκόμα νωρίς το επόμενο πρωί.

Η νοσοκόμα είπε στον Bottenus ότι οι ποδηλάτες έρχονταν συνέχεια με παρόμοια τραύματα και ότι δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας. Πράγματι, ο αγκώνας του επουλώθηκε γρήγορα και οι δύο τους μπόρεσαν να συνεχίσουν τις διακοπές τους και να επιστρέψουν στις ΗΠΑ. Αλλά μετά από περίπου τρεις εβδομάδες, ο Tyson άρχισε να εμφανίζει παράξενα συμπτώματα -συχνές έντονες κεφαλαλγίες, παράλυση του προσώπου, ακόμη και δυσκολίες στο γέλιο.

Ο Tyson Bottenus επικοινώνησε με τον γιατρό του για τα προβλήματά του και εκείνος του πρότεινε μια μαγνητική τομογραφία, η οποία έδειξε έναν περίεργο κύκλο στη μέση του εγκεφάλου του. Ήταν η αρχή ενός επίπονου ταξιδιού.

Ο Bottenus ρώτησε αν επρόκειτο για καρκίνο και ο γιατρός του είπε ότι δεν γνώριζε. Μαθαίνοντας για τις διακοπές του στην Κόστα Ρίκα, ο γιατρός τον εξέτασε για κυστικέρκωση, μια ασθένεια του εγκεφάλου που προκαλείται από την κατανάλωση ωμού χοιρινού κρέατος. Στη συνέχεια εξετάστηκε για νόσο του Lyme, φυματίωση, AIDS και πολλαπλούς καρκίνους του εγκεφάλου, αλλά όλα βγήκαν αρνητικά.

Μετά από δύο αποτυχημένες βιοψίες εγκεφάλου, στην προσπάθεια, οι γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης κατάλαβαν την αιτία των προβλημάτων του Τάισον. Ενώ έκαναν εξετάσεις για έναν άλλο τύπο καρκίνου του εγκεφάλου, βρήκαν έναν μαύρο μύκητα στον εγκέφαλό του, ο οποίος, όπως επιβεβαίωσαν οι εργαστηριακές εξετάσεις, ήταν η Cladophialophora bantiana, ή αλλιώς μαύρη μούχλα.

Αυτός ο εξαιρετικά σπάνιος μύκητας καταγράφηκε για πρώτη φορά το 1911 και από τότε έχουν επιβεβαιωθεί μόνο 120 περιπτώσεις, οι μισές από τις οποίες στην Ινδία. Οι γιατροί δεν γνωρίζουν ακριβώς πώς μολύνθηκε ο Τάισον, αλλά υποψιάζονται ότι εισήλθε στο σώμα του μέσω της πληγής του αγκώνα του, στην Κόστα Ρίκα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες