Μοναξιά ψυχική υγεία: 61% των Αμερικανών νιώθουν πιο μόνοι από ποτέ - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 15, 2022

Μοναξιά ψυχική υγεία: 61% των Αμερικανών νιώθουν πιο μόνοι από ποτέ


Μια δημοσκόπηση του 2021 στο Social Pronow διαπιστώνει ότι το 36% των Αμερικανών αισθάνονται πιο μόνοι τώρα από ποτέ λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορωνοϊού. Η μοναξιά μπορεί επίσης να συμβεί σε ένα γεμάτο δωμάτιο ή μπορεί να είστε μόνοι σε ένα τραπέζι περιτριγυρισμένοι από ανθρώπους που σας αγαπούν. Ή μπορείτε να βρεθείτε μόνοι σε ένα γαμήλιο κρεβάτι που μοιράζεστε με κάποιον για 20 ή 30 χρόνια. Eίναι σημαντικό όταν νιώθετε μοναξιά, απλώς να σταματάτε και να κάνετε έναν απολογισμό για το πού βρίσκεστε. Και η πανδημία έχει επηρεάσει την ψυχική μας ευεξία. Μια μελέτη από τη Cigna διαπιστώνει ότι τρεις στους πέντε Αμερικανούς ή το 61% ταξινομούνται ως μοναχικοί και επειδή η μοναξιά σηματοδοτεί την απόκριση μάχης ή φυγής, αυτό μπορεί να προκαλέσει ταχείς παλμούς, έλλειψη ύπνου ή υπερκατανάλωση φαγητού και αλκοόλ.Μην απομονώνεστε από τον περίγυρό σας

Δεν υπάρχει κανένα θάρρος στο να λέτε “θα μπορούσα να τα κάνω όλα αυτά μόνος μου”. Απλώς δεν είμαστε έτσι σχεδιασμένοι και συνδεδεμένοι. Πρέπει να έχουμε άλλους ανθρώπους. Οπότε ναι, νομίζω ότι όταν αγχώνεσαι, όταν πιάνεις τον εαυτό σου να γυρίζεις έξω, το πρώτο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να καθίσεις μαζί κάποιον άλλον που εμπιστεύεσαι και λες “δεν είμαι καλά”. Και τότε αρχίζει η θεραπεία. Εάν ο γάμος σας έχει υποστεί πολύ άγχος κατά τη διάρκεια της COVID, είναι καιρός να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και τον σύζυγό σας. Και αν ψάχνετε για μια σχέση, αξιολογήστε τη ζωή σας, αλλά μην απομονώνεστε.

Οι εργοδότες έχουν επίσης ένα κίνητρο να αντιμετωπίσουν τη μοναξιά: Οι μοναχικοί εργαζόμενοι ήταν πιο πιθανό να χάσουν τη δουλειά τους λόγω ασθένειας ή άγχους και περισσότεροι από αυτούς ένιωσαν ότι η εργασία τους δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο, σύμφωνα με την έκθεση. Οι ερευνητές εξακολουθούν να αγωνίζονται να βρουν αποτελεσματικές μεθόδους για να ανακουφίσουν τη μοναξιά και αυτά τα δεδομένα θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν ιδέες για παρεμβάσεις. Μια αισιόδοξη σημείωση: Πάνω από τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων είχαν στενές σχέσεις που τους φέρνουν συναισθηματική ασφάλεια και ευημερία. Και οι ερωτηθέντες χωρίς τέτοιες σχέσεις είχαν βαθμολογία μοναξιάς 57 στα 80, σχεδόν 15 βαθμούς υψηλότερη από αυτούς που τους είχαν.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες