Το ιδιωτικό τζετ των 70 εκατ. δολαρίων που χρησιμοποιούν Μασκ και Μπέζος - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 14, 2022

Το ιδιωτικό τζετ των 70 εκατ. δολαρίων που χρησιμοποιούν Μασκ και Μπέζος


Μετά τον είδηση που κυκλοφόρησε παγκοσμίως ότι ένας 19χρονος φοιτητής εκβιάζει τον Έλον Μασκ παρακολουθώντας της πτήσεις του, αναπόφευκτα τα βλέμματα στράφηκαν στο ιδιωτικό τζετ που χρησιμοποιεί ο δισεκατομμυριούχος.
Πρόκειται για ένα αεροπλάνο 70 εκατ. δολαρίων, το οποίο χρησιμοποιεί και ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Jeff Bezos.



Το αεροπλάνο είναι ένα επιχειρηματικό αεροσκάφος Gulfstream G650ER, το οποίο είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία παρακολούθησης ADS-B (Automatic Dependent Surveillance-Broadcast). Το αυτοματοποιημένο ρομπότ στο Twitter χρησιμοποίησε την τεχνολογία για να παρακολουθεί συνεχώς την κίνηση του jet του Musk, όποτε αυτό σηκωνόταν στον ουρανό.

As temperatures go down, the #G650ER ramps up performance. Unmatched capability — even during challenging polar missions. #ArtOfExcellence pic.twitter.com/5E22EZvkAU
— Gulfstream Aerospace (@GulfstreamAero) November 29, 2021



Το G650ER είναι ένα από τα κορυφαία μοντέλα στη γκάμα προϊόντων της Gulfstream και έχει αρχική τιμή 66,5 εκατ. δολάρια. Είναι επίσης το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής επιχειρηματικό τζετ της Gulfstream, αν και το επερχόμενο G700 διεκδικεί ήδη τον τίτλο. Το G650ER είναι η έκδοση εκτεταμένης εμβέλειας του τυπικού επαγγελματικού τζετ G650 και μπορεί να πετάξει πάνω από 13.800 χλμ. χωρίς στάσεις ανεφοδιασμού.


Το εσωτερικό είναι φινιρισμένο με μερικά από τα καλύτερα υλικά, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων σε ποιότητα δέρματος και ξύλου. Το αεροσκάφος διαθέτει 16 παράθυρα, τα μεγαλύτερα σε διαστάσεις στην κατηγορία του. Ακριβώς δίπλα σε κάθε παράθυρο υπάρχει ένα χειροποίητο κάθισμα που μπορεί να ξαπλώσει πλήρως και να μετατραπεί σε άνετο κρεβάτι.



Η εταιρεία κατάφερε επίσης να σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ πετώντας ένα G650ER από τη Σιγκαπούρη στο Tucson της Αριζόνα, καλύπτοντας μια απόσταση 15.518 χλμ. χωρίς ενδιάμεση στάση. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla κάλυψε 257.000 χλμ. με το συγκεκριμένο jet μόνο το 2018. Το G650ER τροφοδοτείται από ένα ζευγάρι κινητήρων Rolls-Royce BR725, δίνοντας ταχύτητες πτήσης έως και 0,925 Mach (1.143 χλμ./ώρα).
aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες