Πόλεμος στην Ουκρανία: Πληροφορίες για βομβαρδισμό 9 κτιρίων και νεκρούς στη Μαριούπολη - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πληροφορίες για βομβαρδισμό 9 κτιρίων και νεκρούς στη Μαριούπολη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανησυχητικές πληροφορίες δημοσιεύονται στο διαδίκτυο για βομβαρδισμό της Μαριούπολης, την πόλη της Ουκρανίας όπου υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο.
Σύμφωνα με αναρτήσεις στο Twitter, κάτοικος της Μαριούπολης ανέφερε ότι βομβαρδίζονται εννιαόροφα κτίρια στην πόλη, καθώς επίσης και μία αγορά, προσθέτοντας ότι υπάρχουν νεκροί.


Εν τω μεταξύ ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού έδωσε ειδική εντολή σε όλους τους διοικητές των στρατιωτικών μονάδων να αντιμετωπίζουν με σεβασμό τους Ουκρανούς στρατιωτικούς, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ίγκορ Κανασένκοφ.

Στην εντολή υπογραμμίζεται ότι «δεδομένου ότι οι στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σε αντίθεση με τους εθνικιστές, έδωσαν όρκο στον ουκρανικό λαό και υπακούουν σε εντολές, πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό».

Ο Κανασένκοφ δήλωσε ότι η Ρωσία κατέστρεψε 74 υπέργειους στόχους στρατιωτικών υποδομών, «μεταξύ των οποίων 11 αεροδρόμια, τρία κέντρα διοίκησης, σημείο ναυτικής βάσης του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας, καθώς και 18 σταθμούς ραντάρ αντιαεροπορικής άμυνας των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-300 και Buk-M1».

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, κατά την πορεία των πολεμικών ενεργειών παραδόθηκαν 14 Ουκρανοί στρατιωτικοί ενώ οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν ένα μαχητικό ελικόπτερο και τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 της Ουκρανίας.tromaktiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες