Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 03, 2022

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας


Ο καιρός με μια ματιά
Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές τοπικά ισχυρές . Χιόνια στα ορεινά και τοπικά στα βόρεια ημιορεινά.
Η θερμοκρασία θα πέσει και θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά .
Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά τα 8 πιθανόν και 9 μποφόρ
Εβδομαδιαία προοπτική
Από την Παρασκευή και μετά υπάρχει τάση σαφούς βελτίωσης του καιρού που θα κρατήσει μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος.


Σήμερα Πέμπτη στην ανατολική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, σταδιακά όμως μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά - ημιορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο, οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός, με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7, στα πελάγη 8 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά μέχρι το απόγευμα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές της, ενώ οι μέγιστες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσουν τους 8 με 10 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Καιρός Αττική
Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες