Άστατος ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Που θα βρέξει - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Φεβρουαρίου 12, 2022

Άστατος ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Που θα βρέξει


Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη.

Λίγα χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα ορεινά της βόρειας χώρας. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα βόρεια και τα δυτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια της ανατολικής χώρας θα επικρατήσουν ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο σε 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις στην Αττική που βαθμιαία θα πυκνώσουν με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών από το απόγευμα, με την ορατότητα τις πρωινές ώρες να είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ και από το απόγευμα βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 5 έως16 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 2 και 15 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Λίγα χιόνια θα πέσουν από το βράδυ στα ορεινά της δυτικής και της κεντρικής Μακεδονίας. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Άνεμοι: Βορείων διευθύνσεων, αρχικά 3 με 5 και από το βράδυ στα ανατολικά θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 6 και στα θαλάσσια τοπικά τα 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα πέσουν χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα από το βράδυ στη Θεσσαλία και τις Σποράδες βαθμιαία θα ενταθούν. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα πέσουν χιόνια στα ορεινά των βορειότερων περιοχών. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν.

Θερμοκρασία: Από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως στην Κρήτη από το μεσημέρι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα βόρεια το πρωί τοπικά έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα φτάσουν τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Εύβοια

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας στα βόρεια θα ενταθούν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν.

Θερμοκρασία: Από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή
Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, βαθμιαία τα Δωδεκάνησα και από το μεσημέρι στη δυτική Ελλάδα. Οι βροχές μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στο Ιόνιο και την Κρήτη. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6, στο βόρειο Αιγαίο έως τις μεσημβρινές ώρες 6 με 7 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά τις πρωινές ώρες θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 12 με 13 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες