Απειλές στο προσωπικό της καταγγέλλει η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Φεβρουαρίου 27, 2022

Απειλές στο προσωπικό της καταγγέλλει η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα


Για απειλές κατά του προσωπικού της κάνει λόγο η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα
Ανάρτηση στο Twitter με την οποία καταγγέλλει απειλές κατά του προσωπικού της έκανε η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα λίγες ώρες μετά την απάντησή της για τον θάνατο των Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία.
Η ρωσική πρεσβεία χαρακτηρίζει «δειλές και απαράδεκτες» τις απειλές κατά του προσωπικού της υπενθυμίζοντας ότι «την ευθύνη για την ασφάλεια της Αποστολής μας έχουν οι Ελληνικές Αρχές με τις οποίες συνεργαζόμαστε».

ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ, ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ, ΕΝΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ HTTPS://T.CO/LP4W60TMGJ
— RUS EMBASSY, GREECE (@RFEMBASSYGR) FEBRUARY 26, 2022

Υπενθυμίζεται ότι η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα ανακοίνωσε μετά την είδηση για τον θάνατο των πρώτων Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία ότι στο σημείο στο οποίο σημειώθηκε η τραγωδία το Σάββατο δεν επιχειρούσαν ρωσικές δυνάμεις.
Η πρεσβεία της Ρωσίας στη χώρα μας διαβεβαίωσε ότι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Μόσχας είναι αποκλειστικά και μόνο στρατιωτικές μονάδες και υποδομές αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «εμείς δεν βομβαρδίζουμε κατοικημένες περιοχές και χωριά, ούτε οποιεσδήποτε πολιτικές ή κοινωνικές υποδομές».
Το σχέδιο της ΕΛΑΣ

Οπως έχει γράψει το Newsbomb.gr η ΕΛΑΣ λαμβάνει αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε δυνητικούς «στόχους» στην Αθήνα. Όπως προβλέπουν τα σχετικά πρωτόκολλα, οι υπηρεσίες ασφαλείας αναβαθμίζουν το «επίπεδο κινδύνου» στους συγκεκριμένους «στόχους» λόγω των εξελίξεων.

Αναλυτικότερα, αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας σε «στόχους» που σχετίζονται κυρίως με την Ουκρανία και τη Ρωσία στην Αθήνα. Δηλαδή, πρεσβείες, κατοικίες διπλωματών και μεγάλες επιχειρήσεις με έδρα την ελληνική πρωτεύουσα. Πρακτικά οι εντολές αφορούν σε στατική φύλαξη και πυκνές περιπολίες της Άμεσης Δράσης και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. γύρω από τα σημεία αυτά, προκειμένου η εμφανής αστυνόμευση να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τυχόν εκδήλωση ακτιβιστικών ή άλλων ενεργειών.

Αυτό δεν σημαίνει, όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές από την ΕΛ.ΑΣ., ότι υπάρχουν πληροφορίες για κάποια ενέργεια εναντίον αυτών των στόχων. Τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται προληπτικά, όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.

Στο ίδιο πλαίσιο στα μέτρα θα συνδράμουν και άνδρες «ειδικών υπηρσιών» με πολιτικά, ενώ αυξημένη εγρήγορση θα υπάρχει και για την περιφρούρηση «στόχων» αμερικανικών συμφερόντων.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες