Τρακάρισμα με παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Ποιος φταίει; - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 03, 2022

Τρακάρισμα με παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Ποιος φταίει;


Αποτελεί μια σπάνια περίπτωση που όμως συμβαίνει, μιας και δεν είναι λίγοι αυτοί που από λάθος “έπεσαν” με το αυτοκίνητό τους σε ένα παράνομα σταθμευμένο όχημα. Αλήθεια, σε αυτή την συνθήκη ποιος φταίει;

Πολλοί θα νομίζετε ότι σε περίπτωση που τρακάρετε με ένα παράνομα παρκαρισμένο ή διπλοπαρκαρισμένο αυτοκίνητο, όλο το φταίξιμο θα πέσει πάνω στον οδηγό ή ιδιοκτήτη του ακατάλληλα σταθμευμένου οχήματος, και η ασφαλιστική θα σας αποζημιώσει χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Σύμφωνα όμως με την ελληνική νομοθεσία, το αντικανονικό ή ακόμα και το παράνομο παρκάρισμα δεν αποτελεί συνθήκη υπαιτιότητας του ατυχήματος για τον ιδιοκτήτη ή τον οδηγό του εν λόγω οχήματος.

Τι σημαίνει όμως αυτό; Όσο ακατάλληλα ή παράνομα έχει παρκάρει κάποιος το αυτοκίνητό του, εάν πέσει άλλο αυτοκίνητο πάνω του, δεν θα φταίει. Απεναντίας, όλη η ευθύνη βαραίνει τον οδηγό του κινούμενου οχήματος που δημιούργησε το ατύχημα.

Το μόνο που θα έχει σαν επίπτωση ο οδηγός του παράνομα σταθμευμένου αυτοκινήτου είναι να λάβει μία κληση και να πληρώσει το σχετικό πρόστιμο λόγω της συγκεκριμένης παράβασης που πραγματοποιήσε. Για την ζημιά που προκλήθηκε στο αυτοκίνητό του, θα αποζημιωθεί από τον οδηγό του κινούμενου οχήματος.

Επειδή όμως η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου περιστατικού είναι άδικη για την πλευρά του οδηγού που τράκαρε το παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, αρκετές ασφαλιστικές εταιρείς έχουν καταφύγει το τελευταίο διάστημα σε μια συνθήκη συνυπαιτιότητας για μια πιο σωστή και γρήγορη αντιμετώπιση του ατυχήματος.

Τέλος, σε καμία περίπτωση δεν εγκαταλείπουμε ένα τρακαρισμένο παρκαρισμένο όχημα γιατί αποτελεί ποινικό αδίκημα που επιφέρει και ποινή φυλάκισης. Ο Φιλικός Διακανισμός θα λύσει το πρόβλημά σας και δεν θα πάρετε ένα αχρείαστο και παράλογο ρίσκο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες