Αθήνα: Η καταστροφή εάν έπεφτε μια ατομική βόμβα στην Ομόνοια - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022

Αθήνα: Η καταστροφή εάν έπεφτε μια ατομική βόμβα στην Ομόνοια


Μπορεί ο ψυχρός πόλεμος να έχει περάσει όμως το πυρηνικό οπλοστάσιο παραμένει και ο κίνδυνος έστω και μικρός για μια σύρραξη υπάρχει πάντα. Τι θα γινόταν όμως εάν έπεφτε μια ατομική βόμβα στην καρδιά της πρωτεύουσας;

Ο διαδραστικός χάρτης «Nukemap» αποκαλύπτει την καταστροφή που θα υπάρξει σε μια περιοχή σε μια πόλη ή χώρα εάν πέσει μια ατομική βόμβα. Δηλαδή μπορείτε να βάλετε για παράδειγμα την Αθήνα και να δείτε πόσο θα καταστραφεί, ενώ μπορείτε να επιλέξετε και τον τύπο της ατομικής βόμβας από το υπάρχον οπλοστάσιο των δυο υπερδυνάμεων.

Με απλά λόγια μπορείτε να δείτε τι θα γινόταν εάν έπεφτε μια ατομική βόμβα σαν εκείνη που έπεσε στη Χιροσίμα. Ενώ μπορείτε να τρομάξετε εάν βάλετε την ισχυρότερη ατομική βόμβα στον κόσμο την Σοβιετική Tsar bomb.

Ανυπολόγιστες καταστροφές

Μέχρι στιγμή στον ιστότοπο του nukemap, έχουν δοκιμάσει περισσότερες από 220 εκατομμύρια εικονικές πυρηνικές εκρήξεις σε κάθε σημείο της γης. Δημιουργός είναι ο καθηγητής Άλεξ Βέλερτστάιν ο οποίος χρησιμοποίησε αποχαρακτηρισμένα δεδομένα για τα αποτελέσματα των πυρηνικών όπλων.



Αν λοιπόν βάλετε στο διαδραστικό χάρτη να πέσει η Tsar bomb στην Αθήνα ο υπολογισμός λέει ότι σε ελάχιστα δευτερόλεπτα θα πεθάνουν 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι. Εάν αυτή η βόμβα πέσει στο Λονδίνο οι νεκροί θα αγγίξουν τα 6 εκατομμύρια ενώ εάν τη ρίξετε στη Νέα Υόρκη, οι νεκροί θα ξεπεράσουν τα 8 εκατομμύρια.

Και για επανέλθουμε στην Αθήνα η καταστροφή θα ρημάξει όχι μόνο την Αττική, αλλά θα φτάσει μέχρι τη Βόρεια Εύβοια, την Κύθνο και την Άνδρο και δυτικά μέχρι την Κόρινθο.











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες