Μεγάλη μέρα για το ελληνικό τένις: Σήμερα Τσιτσιπάς και Σάκκαρη στους δύο τελικούς - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Φεβρουαρίου 13, 2022

Μεγάλη μέρα για το ελληνικό τένις: Σήμερα Τσιτσιπάς και Σάκκαρη στους δύο τελικούς


Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη διεκδικούν τον τίτλο σε Ρότερνταμ και Αγία Πετρούπολη, αντίστοιχα, σε ιστορική ημέρα για το τένις στην Ελλάδα.

Πριν από μερικά χρόνια το να βρεθεί ένας Έλληνας αθλητής στο υψηλότερο επίπεδο του τένις έμοιαζε με όνειρο. Σήμερα (13/2), δύο εκπρόσωποί μας διεκδικούν την ίδια μέρα ισάριθμους τίτλους!

Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Rotterdam Open τον Φέλιξ Οζιέ-Αλιασίμ, ενώ η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Ανέτ Κονταβέιτ στον αντίστοιχο Ladies Trophy στην Αγία Πετρούπολη.


Η ώρα και το κανάλι των αγώνων των Τσιτσιπά και Σάκκαρη
Ο αγώνας της Μαρίας Σάκκαρη με την Κονταβέιτ θα ξεκινήσει όχι πριν τις 15:30 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από το Novasports6, ενώ η αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Αλιασίμ θα αρχίσει στις 16:30 και θα μεταδοθεί από το CosmoteSport6.


Στέφανος Τσιτσιπάς: Για τον όγδοο τίτλο καριέρας
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε την ανατροπή κόντρα στον Γίρι Λεχέτσκα, επικράτησε με 2-1 σετ (4-6, 6-4, 6-2) στον ημιτελικό του Σαββάτου (12/2). Μολονότι ζορίστηκε παραπάνω απ’ ότι ενδεχομένως θα περίμενε, ο Έλληνας τενίστας έδειξε χαρακτήρα κι εξασφάλισε την παρουσία στον 11ο τελικό της καριέρας του. Εκεί, θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον πρώτο του τίτλο το 2022 και τον όγδοο της καριέρας του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής εξέφρασε τη «δίψα» του για την κατάκτηση του τίτλου, λέγοντας ότι: «Είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω τον οποιονδήποτε. Το θέλω πραγματικά πάρα πολύ και είμαι έτοιμος να δώσω το κάτι παραπάνω ώστε να καταφέρω κάτι καλό αυτή την εβδομάδα», ενώ σε ερώτηση για το αν τον αγχώνει ότι μετράει επτά ήττες σε τελικούς σε τουρνουά ATP 500, είπε: «Όχι, δεν με αγχώνει. Οι τελικοί με ενθουσιάζουν, είναι ένα πολύ ωραίο κομμάτι και μέρος σε κάθε τουρνουά».


Διεκδικεί τον δεύτερο τίτλο της η Μαρία Σάκκαρη
Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε 2-1 (6-4, 6(4)-7, 6-4) της Ιρίνα Μπέγκου στον συγκλονιστικό ημιτελικό του Σαββάτου. Ο αγώνας ήταν μια τρομερή μάχη που κράτησε τρεις ώρες, στην οποία η Ελληνίδα πρωταθλήτρια «αρνήθηκε» να χάσει κι εν τέλει κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία της στον τέταρτο τελικό της καριέρας της σε τουρνουά του WTA και πρώτο μετά τον περσινό στην Οστράβα. Μετά την πρόκρισή της η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, υπογράμμισε ότι: «Το τένις που παίξαμε ήταν σε υψηλό επίπεδο, κάποιες φορές και εγώ νιώθω ότι εκπλήσσω τον εαυτό μου με την δύναμη που έχω για να συνεχίσω».










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες