ΗΠΑ: Σκύλοι ρομπότ επιχειρούν περιπολίες στα σύνορα με το Μεξικό - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Φεβρουαρίου 05, 2022

ΗΠΑ: Σκύλοι ρομπότ επιχειρούν περιπολίες στα σύνορα με το Μεξικό


Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, παρέδωσε μια «αγέλη» σκύλων ρομπότ – με την επίσημη ονομασία «Αυτοματοποιημένα Οχήματα Επίγειας Επιτήρησης» ( Automated Ground Surveillance Vehicles) – στην Τελωνειακή και Συνοριακή Περίπολο για περιπολίες στα σύνορα με το Μεξικό.
Στόχος του υπουργείου να «αξιοποιήσει την τεχνολογία» για αύξηση των περιπολιών κατά μήκος των συνόρων «μειώνοντας έτσι την παρουσία στρατιωτών σε περιοχές που θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή» σύμφωνα με δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, το οποίο επαίνεσε την απόδοση των τετράποδων ρομπότ σε ανώμαλο εδάφος.
«Τα νότια σύνορα μπορεί να είναι ένα αφιλόξενο μέρος για τον άνθρωπο και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που μια μηχανή μπορεί να υπερέχει», εξήγησε με δήλωση της η διευθύντρια προγράμματος Επιστήμης και Τεχνολογίας του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, Μπρέντα Λονγκ.

Το 2020, ο στρατός των ΗΠΑ συνεργάστηκε με την Ghost Robotics, για την κατασκευή τετράποδων φρουρών προκειμένου να περιπολούν στρατιωτικές βάσεις, ενώ η ίδια η εταιρεία συνεργάστηκε με τον κατασκευαστή όπλων SWORD International για να δημιουργήσει μια ένοπλη έκδοση, ικανή να καταρρίψει στόχους σε απόσταση 1.200 μέτρων.
Τα μοντέλα που δεν φέρουν οπλισμό, παρά μόνο κάμερες (θερμικές, Διόπτρες Νυχτερινής Όρασης), και διαφόρων ειδών αισθητήρες συμπεριλαμβανομένων χημικούς, βιολογικούς, ακτίνες x και πυρηνικούς, έχουν δοκιμαστεί μέχρι στιγμής σε βαγόνια τρένων και κτήρια κατοικιών κάτω από εχθρικές συνθήκες.
Η χρήση τους γίνεται με τηλεχειριστήριο, wi-fi, GPS ενώ υπάρχουν και άλλες επιλογές και έχουν την δυνατότητα να διασχίσουν «όλα τα είδη εδάφους όπως άμμο, βράχια, λόφους αλλά και σκάλες».



Πηγή: RT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες