Εισβολή στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο Πούτιν - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2022

Εισβολή στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο Πούτιν


Η εισβολή στην Ουκρανία είναι γενονός. Ξημερώματα Πέμπτης, 24 Φεβρουαρίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε αυτό που όλοι ήξεραν ότι θα συμβεί: τον πόλεμο. Και φαίνεται πως πρόκειται για γενικευμένη στρατιωτική επιχείρηση, αφού εκρήξεις ακούγονται σε Κίεβο, Μαριούπολη, Οδησσό!

Με έκτακτο διάγγελμά του τα ξημερώματα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε  ότι ενέκρινε την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Και πριν καν τελειώσει τη φράση του, η εισβολή ξεκίνησε! Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσεπως ρωσικές δυνάμεις έφθασαν και επιχειρούν πλέον στη Μαριούπολη και στην Οδησσό.

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι στόχος της επιχείρησης είναι η προστασία του λαού της ανατολικής Ουκρανίας. Εξήγησε ότι οι συνθήκες απαιτούσαν την ανάληψη αποφασιστικής δράσης από τη Ρωσία.

Είπε ότι η ρωσική κυβέρνηση δεν μπορούσε πλέον να ανέχεται τις απειλές από την Ουκρανία. Διαβεβαίωσε πως σκοπός δεν είναι η κατοχή του ουκρανικού εδάφους. Αξίωσε οι Ουκρανοί στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα και να πάνε σπίτια τους.

Σε περίπτωση ξένης ανάμειξης διεμήνυσε ότι η Ρωσία θα αντιδράσει αμέσως. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρόσθεσε πως την ευθύνη για την όποια αιματοχυσία θα έχει το «ουκρανικό καθεστώς».


Ήταν λίγο πριν από τις 05:00 τα ξημερώματα όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι «αποφάσισα να διεξαχθεί στρατιωτική επιχείρηση». Και μερικά λεπτά μετά, δημοσιογράφοι μετέδωσαν πως άκουσαν τον ήχο ομοβροντιών πυροβολικού κοντά στο Κίεβο και πυρά στην περιοχή του αεροδρομίου Μπορισπίλ.

Γενικευμένη εισβολή 
Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται από νωρίς το πρωί στο Κίεβο, στην Οδησσό (νότια), στη Μαριούπολη και σε πολλές περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, μετά την ανακοίνωση του Πούτιν ότι διέταξε την εισβολή στην Ουκρανία. 

Στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, ακούστηκαν τουλάχιστον δύο ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο και αμέσως μετά σειρήνες ασθενοφόρων.

Στην Μαριούπολη, τη μεγαλύτερη πόλη στον τομέα του μετώπου με μισό εκατομμύριο κατοίκους μεταξύ των οποίων και πολλοί Έλληνες ομογενείς, όπου βρίσκεται λιμάνι στρατηγικής σημασίας, αρκετοί κάτοικοι ανέφεραν ότι ακούγονται πυρά πυροβολικού από συνοικία στον ανατολικό τομέα της πόλης.

Πιο κοντά στο μέτωπο, στην Κραματόρσκ, ακούστηκαν τουλάχιστον τέσσερις ισχυρές εκρήξεις. 

600 χιλιόμετρα μακριά, στη νότια Ουκρανία, στην Οδησσό, λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα, ακούστηκαν επίσης εκρήξεις. 

Από νωρίς, η Ρωσία έκλεισε μέρος του εναέριου χώρου στην περιοχή πληροφοριών πτήσεων του Ροστόφ, ανατολικά των συνόρων με την Ουκρανία, για λόγους «ασφαλείας» των πολιτικών πτήσεων.  

Η Ουκρανία, από την άλλη, έκλεισε τα αεροδρόμια στις πόλεις Ντνίπρο, Χαρκίβ και Ζαπορίζια. 








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες