Τσουχτερό κρύο στην Φλόριντα με «βροχή» από κατεψυγμένα Ιγκουάνα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 02, 2022

Τσουχτερό κρύο στην Φλόριντα με «βροχή» από κατεψυγμένα Ιγκουάνα

SAUL MARTINEZ VIA REUTERS

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Μαϊάμι και την ευρύτερη περιοχή της Νότια Φλόριντα προειδοποίησε ότι ιγκουάνα ενδέχεται να πέσουν από τα δέντρα λόγω των ασυνήθιστων χαμηλών θερμοκρασιών σε όλη την περιοχή.
«Τα ιγκουάνα είναι ψυχρόαιμα. Κινούνται αργά ή ακινητοποιούνται όταν η θερμοκρασία πέφτει στους 4-9 βαθμούς Κελσίου. Μπορεί να πέσουν από δέντρα, αλλά δεν είναι νεκρά», ανέφερε η υπηρεσία στο Twitter.
Να σημειωθεί ότι η θερμοκρασία στη Νότια Φλόριντα έπεσε στους -3 βαθμούς ενώ η υψηλότερη άγγιξε το μεσημέρι της Κυριακής τους 15 βαθμούς.
Remaining Time 0:00
 


Η ζωολόγος Στέισι Κόεν, με ειδίκευση στα ερπετά στον ζωολογικό κήπο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, εξήγησε το φαινόμενο με τα ιγκουάνα στον τηλεοπτικό σταθμό WPBF.

«Ο οργανισμός τους λόγω του υπερβολικού κρύου ουσιαστικά παύει να λειτουργεί και έτσι όσα βρίσκονται στα δέντρα και κοιμούνται, πέφτουν».

Όπως επισήμανε η Στέισι Κόεν, αν και τα περισσότερα από τα ερπετά πιθανότατα θα επιβιώσουν αυτή την περίοδο, οι παγωμένες θερμοκρασίες αποτελούν απειλή για την ζωή τους και υπενθύμισε τον χειμώνα του 2010, που εξάλειψε μεγάλο αριθμό του πληθυσμού.

«Το κρύο είναι πολύ, πολύ απειλητικό για τη ζωή τους, επειδή προέρχονται από μέρη της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής κοντά στον ισημερινό, όπου έχει πάντα πολύ ζεστό κλίμα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες