Αδήλωτα τετραγωνικά: Επί τάπητος η νέα ρύθμιση - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 14, 2022

Αδήλωτα τετραγωνικά: Επί τάπητος η νέα ρύθμιση


Πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο μιας νέας ρύθμιση με υψηλότερα πρόστιμα για αδήλωτα τετραγωνικά, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο ΑΝΤ1.
Mάλιστα ο κ.Πέτσας είπε σχετικά με το θέμα των αδήλωτων τετραγωνικών ότι “oι υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών εκτιμούν ότι αυτό έφερε μια απαλλαγή για πάντα από πρόστιμα και προσαυξήσεις στους δημότες και ταυτόχρονα μια μόνιμη αύξηση των εισπράξεων από δημοτικά τέλη για τους δήμους της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ με 120 εκατ. ευρώ τον χρόνο”.

Και συνέχισε λέγοντας ότι είναι ωφέλιμο να υπάρχει μια πλατφόρμα για τα αδήλωτα τετραγωνικά ώστε να μπορεί κάποιος να δηλώσει τα τετραγωνικά του οικήματος του εάν δεν τα έχει δηλώσει. Ωστόσο επεσήμανε ότι αυτό δημιουργεί έναν ηθικό κίνδυνο: το να πιστεύει κάποιος ότι πάντα θα είναι ανοιχτό κάτι τέτοιο και άρα δεν χρειάζεται να τρέχει για να το κάνει. Αυτός που έχει καθυστερήσει να δηλώσει τα τετραγωνικά της κατοικίας του σε σχετική πλατφόρμα δεν θα πρέπει να βρίσκεται στην ίδια μοίρα με κάποιον που είναι συνεπής για αυτό και πρέπει να πληρώνει κάτι παραπάνω, πρόσθεσε και γνωστοποίησε ότι συζητιέται να υπάρξει ένας τέτοιος μόνιμος μηχανισμός για τα αδήλωτα τετραγωνικά που δεν θα αδικεί τον συνεπή πολίτη που πιστεύει στις εκκλήσεις της κυβέρνησης και των δήμων και σπεύδει αμέσως να τακτοποιήσει τα θέματα του.


Στην ερώτηση εάν θα υπάρξει νέα ρύθμιση για αδήλωτα τετραγωνικά είπε ότι ” Όλα αυτά είναι μέσα στο θεσμικό διάλογο. Το κάνουμε οργανωμένα και με σχέδιο και θα έχετε πολύ σύντομα τις απαντήσεις. Κινούμαστε σε αυτήν την κατεύθυνση και αυτή είναι η κατεύθυνση η δική μας και για αυτό εμπλέκεται και το υπουργείο Οικονομικών .Για να ξέρει το οικονομικό επιτελείο τι μπορεί να αντιμετωπίσει και τι όχι .Και όχι να έχουμε μια διεκδίκηση είτε υπουργείων από κάτω είτε κάποιων ενώσεων όπως είναι η ΚΕΔΕ” .
Υπενθυμίζεται, ότι με βάση τα όσα ίσχυσαν στις προηγούμενες περιόδους οπότε και οι φορολογούμενοι μπορούσαν να δηλώσουν τα αδήλωτα τετραγωνικά προβλεπόταν «κούρεμα» στα επιπλέον ποσά δημοτικών φόρων και δημοτικών τελών αναδρομικά για τα έτη προ του 2020, κατά τα οποία οι επιφάνειες αυτές παρέμεναν αδήλωτες. Αντίθετα κατέβαλαν τα πρόσθετα ποσά των δημοτικών φόρων και των δημοτικών τελών που αναλογούν στα επιπλέον δηλωθέντα τετραγωνικά μέτρα για την περίοδο από 1/1/2020 και μέχρι την ημερομηνία υποβολής της εκπρόθεσμης δήλωσης, προσαυξημένα κατά ποσοστό 20%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες