Διαβήτης: Το απλό τεστ με νερό που μπορεί να δείξει εάν έχουμε «σάκχαρο» - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 15, 2022

Διαβήτης: Το απλό τεστ με νερό που μπορεί να δείξει εάν έχουμε «σάκχαρο»


Ο διαβήτης είναι μια από τις ασθένειες που αυξάνεται παγκοσμίως και, παρόλο που υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά την πάθηση, πολλές φορές οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν καν ότι την έχουν.

Γι' αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποια είναι τα σημάδια που μας προειδοποιούν ότι κάτι στο σώμα μας δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε.

Έτσι, το τεστ που μπορείτε να κάνετε είναι απλό. Πιείτε ένα ποτήρι νερό και προσέξτε τη γεύση που αφήνει στο στόμα σας. Εάν είναι γλυκιά, θα πρέπει να ελέγξετε την ποιότητα του νερού. Εάν η γεύση του νερού επιμένει μετά από ώρα, είναι καλύτερο να δείτε τον γιατρό σας.

Σύμφωνα με κλινική του Κλίβελαντ στο Οχάιο, υπάρχουν λόγοι για να παραμείνετε σε εγρήγορση και να δώσετε προσοχή σε ορισμένα σημάδια που «δείχνει» το σώμα σας και που μπορεί να είναι συμπτώματα διαβήτη.

Οι ειδικοί εξήγησαν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μερικές φορές παρατηρούν μια απροσδόκητη γλυκιά γεύση όταν πίνουν νερό και ότι μερικές φορές αυτό, υποδηλώνει την αδυναμία του σώματός σας να ρυθμίσει το σάκχαρο, το οποίο είναι πιθανό σημάδι διαβήτη.
Οι ειδικοί υπενθύμισαν ότι υπάρχει μια ορμόνη που ονομάζεται γλυκαγόνη «που παράγεται από το πάγκρεας σας και συνεργάζεται με την ορμόνη ινσουλίνη για να ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας».

«Ενώ η ινσουλίνη εμποδίζει το υψηλό σάκχαρο στο αίμα, η δουλειά της γλυκαγόνης είναι να εμποδίζει το σάκχαρο να πέσει πολύ χαμηλά. Αυτές οι ορμόνες μπορούν να ξεφύγουν από τον διαβήτη και αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει υψηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα που μπορεί να οδηγήσει σε μια γλυκιά γεύση στόμα» τόνισαν.
Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όλοι όσοι νιώθουν μια γλυκιά γεύση στο στόμα τους έχουν διαβήτη. Υπάρχουν κι άλλες βιολογικές αιτίες που θα μπορούσαν να εξηγήσουν αυτή την κατάσταση. Ωστόσο, ο διαβήτης είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες.

Άλλα συμπτώματα του διαβήτη
Εκτός από αυτό το σύμπτωμα, υπάρχουν και άλλα που μπορούν να μας προειδοποιήσουν ότι πάσχουμε από αυτή την ασθένεια. Ένα από αυτά μπορεί να είναι η αυξημένη δίψα, η αυξημένη όρεξη και η συχνοουρία, μεταξύ άλλων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι περίπου 422 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν σήμερα διαβήτη και 1,5 εκατομμύριο θάνατοι αποδίδονται άμεσα σε αυτή τη χρόνια ασθένεια κάθε χρόνο.











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες