Τριετίες: Τι αλλάζει για τους εργαζόμενους μετά την απόφαση του ΣτΕ - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 15, 2022

Τριετίες: Τι αλλάζει για τους εργαζόμενους μετά την απόφαση του ΣτΕ


Εκδόθηκε χθες η πολυπόθητη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία αναμενόταν από το 2019 και η οποία αφορά στις τριετίες δηλαδή τα επιδόματα προϋπηρεσίας που παίρνουν όσοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα έχουν πάνω από τρία χρόνια προϋπηρεσία στη δουλειά τους.

Η απόφαση αυτή αφορά μόνο σε όσους εργαζόμενους είχαν θεμελιωμένες τριετίες, δηλαδή προϋπηρεσία, έως το 2012, γιατί από τότε και μετά λόγω και των μνημονιακών νόμων έχουν παγώσει.

Με τη χθεσινή απόφαση, απορρίφθηκε η αίτηση του ΣΕΒ η οποία ζητούσε επί της ουσίας να καταργηθούν οι τριετίες. Την ίδια ώρα, κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, αναφέρουν πως διασώζονται οι τριετίες σε αυτούς που ήδη τις λαμβάνουν, δηλαδή δεν αλλάζει τίποτα στο μισθό των εργαζομένων που είναι παλιοί εργαζόμενοι δηλαδή είχαν προϋπηρεσία έως 2012.

Όπως προκύπτει, σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει κάτι για όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους που δεν έχουν θεμελιωμένες τριετίες, τουλάχιστον μέχρι η ανεργία να πέσει κάτω από το 10%.

ΣτΕ: Ξεπαγώνουν μετά από 10 χρόνια οι τριετίες στον ιδιωτικό τομέα

Αλλάζει το τοπίο για τις κατώτατες αποδοχές που καταβάλλονται από την 1η Ιανουαρίου 2022, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία «ξεπαγώνουν» οι τριετίες που παρέμεναν...παγωμένες από το 2012.

Το Δ Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου απέρριψε ως απαράδεκτες τις προσφυγές που κατέθεσαν ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και άλλων περιφερειακών εργοδοτικών Ενώσεων με τις οποίες ζητούσαν την ακύρωση εγκυκλίου του 2019 του υπουργείου Εργασίας με την οποία προβλεπόταν αύξηση 11% στις κατώτατες αποδοχές των δικαιούχων επιδομάτων προϋπηρεσίας (σ.σ. «τριετίες»).










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες