Ακυβέρνητο τρένο έσπειρε τον πανικό στον Βόλο - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Φεβρουαρίου 19, 2022

Ακυβέρνητο τρένο έσπειρε τον πανικό στον Βόλο


Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα στον Βόλο από τρελή πορεία ακυβέρνητου τρένου! Ηταν προχθές το βράδυ, μισή ώρα πριν τις 12 τα μεσάνυχτα, όταν, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το τρένο, που μόλις είχε φτάσει από τη Λάρισα στον σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλου, ξεκίνησε την τρελή πορεία του πάνω στις ράγες, με κατεύθυνση προς τη Γρηγορίου Λαμπράκη
Οι πληροφορίες, που καταγράφει σε ρεπορτάζ του η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, αναφέρουν ότι δεν είχε τραβηχτεί το χειρόφρενο. Ετσι, λίγα λεπτά αφού αποβιβάστηκαν οι τελευταίοι επιβάτες και ο μηχανοδηγός έκλεισε τις πόρτες και κατέβηκε, το τρένο άρχισε να κινείται ακυβέρνητο. Η ανεξέλεγκτη πορεία της αμαξοστοιχίας προκάλεσε πανικό. Οι θαμώνες γνωστού καφέ – μπαρ στα Παλαιά, που γειτνιάζει με τον σιδηροδρομικό σταθμό, τρομοκρατήθηκαν. Είδαν τον Χάρο με τα μάτια τους. Εκεί που έπιναν αμέριμνοι το ποτό τους και διασκέδαζαν,
«ξεπρόβαλε» δίπλα τους το τρένο ακυβέρνητο.

Μόλις συνειδητοποίησαν ότι η αμαξοστοιχία κινείται χωρίς μηχανοδηγό άρχισαν να φωνάζουν. Σε κατάσταση σοκ επίσης αρκετοί οδηγοί οχημάτων, που εκείνη την ώρα κινούνταν στον κυκλικό κόμβο της οδού Λαμπράκη. Ο κίνδυνος σύγκρουσης με το τρένο ήταν κάτι παραπάνω από ορατός.




Στον σιδηροδρομικό σταθμό σήμανε συναγερμός και τους σιδηροδρομικούς, που εκείνη την ώρα ήταν στο σημείο, τους έπιασε κρύος ιδρώτας. Βρίσκονταν αντιμέτωποι με έναν πραγματικό εφιάλτη. Επρεπε το τρένο να ακινητοποιηθεί άμεσα. Ευτυχώς πρόλαβαν και ενεργοποίησαν το ειδικό σύστημα, που χρησιμοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις και «εκτροχίασαν» την αμαξοστοιχία. Πρόκειται για ειδικές σιδερένιες πλάκες (εκτροχιαστές), που ενεργοποιούνται πάνω στις ράγες και ουσιαστικά αλλάζουν την πορεία της αμαξοστοιχίας. Ετσι η τρελή πορεία τερματίστηκε λίγο πριν το τρένο «ξεμυτίσει» στην οδό Λαμπράκη. Σε διαφορετική περίπτωση θα συνέχιζε την πορεία του προς το λιμάνι παρασύροντας ό,τι έβρισκε μπροστά του.

Σημειώνεται πως ανάλογο συμβάν είχε καταγραφεί στον Βόλο πριν από περίπου 25 χρόνια, όπως θυμούνται συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί. Τότε μάλιστα η αμαξοστοιχία στο πέρασμά της είχε προκαλέσει σοβαρές υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα.

Ενός κακού μύρια έπονται…
Το σοβαρό συμβάν προκάλεσε δυσλειτουργίες στα χθεσινά δρομολόγια από Βόλο για Λάρισα και το αντίστροφο. Η επίμαχη αμαξοστοιχία έφτασε στον Βόλο από Λάρισα προχθές το βράδυ στις 23.30. Χθες το πρωί ήταν προγραμματισμένο να κάνει το πρώτο πρωινό δρομολόγιο από Βόλο για Λάρισα στις 06.20, από Λάρισα για Βόλο στις 07.30 το πρωί και από Βόλο για Λάρισα στις 08.30 το πρωί.


Ωστόσο δεν ήταν εφικτό, αφού έπρεπε να γίνει μηχανικός έλεγχος. Οι επιβάτες των συγκεκριμένων δρομολογίων έφτασαν
στον προορισμό τους με λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΠΗΓΗ: εφημ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες