Ουκρανία: Ζημιές σε δύο πυρηνικές εγκαταστάσεις - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2022

Ουκρανία: Ζημιές σε δύο πυρηνικές εγκαταστάσεις


Για ζημιές σε δύο τοποθεσίες πυρηνικών αποβλήτων στην Ουκρανία κάνουν λόγο ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες, οι οποίοι εκπέμπουν SOS για την ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων εν μέσω της ρωσικής εισβολής.

Όπως έγινε γνωστό από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (IAEA), πύραυλοι έπληξαν τοποθεσία πυρηνικών αποβλήτων στο Κίεβο, καθώς και έναν ηλεκτρονικό μετασχηματιστή σε αντίστοιχη εγκατάσταση στο Χάρκοβο.

«Οι επιθεωρητές αναμένουν τις μετρήσεις ραδιενέργειας για να καθορίσουν την έκταση της ζημιάς» προσθέτει ο διεθνής οργανισμός.

Ανάγκη προστασίας των πυρηνικών εγκαταστάσεων

Σε αυτό το πλαίσιο, ο διευθυντής του IAEA προειδοποιεί για την ανάγκη προστασίας των εγκαταστάσεων με ραδιοενεργό υλικό, καθώς οποιαδήποτε ζημιά μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.

Ας σημειωθεί ότι η Ουκρανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πυρηνικής ενέργειας στην Ευρώπη, μετά τη Γαλλία.

Στη χώρα υπάρχουν τέσσερα εργοστάσια με 15 διαφορετικούς πυρηνικούς αντιδραστήρες, οι οποίοι παράγουν το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Ρωσία, κατά τη δεύτερη ημέρα της εισβολής, κατάφερε να θέσει υπό τον έλεγχό της την αποκλεισμένη περιοχή του Τσερνόμπιλ, όπου το 1986 έλαβε χώρα το τραγικό συμβάν της έκρηξης.

Δείτε τον χάρτη με τα πυρηνικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες