Ουκρανία: Παρέδωσε την ανθρωπιστική βοήθεια ο Χαρδαλιάς - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2022

Ουκρανία: Παρέδωσε την ανθρωπιστική βοήθεια ο Χαρδαλιάς


Τα αεροσκάφη που μετέφεραν την ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα στη δοκιμαζόμενη Ουκρανία έφτασαν πριν από μερικές ώρες στην Πολωνία, απ' όπου θα προωθηθούν στην εμπόλεμη χώρα.

Στις φωτογραφίες που ανέβασε στα social media o υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος συνοδεύει την αποστολή, εμφανίζονται στιγμιότυπα από την άφιξη στο αεροδρόμιο και την υποδοχή των Ελλήνων. «Η Ελλάδα πάντα με τη σωστή πλευρά της ιστορίας! Mission accomplished...» γράφει στο post του στο Instagram o Νίκος Χαρδαλιάς.



Σε προηγούμενη ανάρτησή του, που συνοδευόταν από εικόνες του τραγικού αντίκτυπου της ρωσικής εισβολής στη ζωή αμάχων, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας είχε γράψει «Στον πόνο του πολέμου η Ελλάδα απαντάει άμεσα με τόλμη και έμπρακτη αλληλεγγύη! Στο πλευρό του δοκιμαζόμενου Ουκρανικού λαού... Ποτέ κανένας μόνος...»



Η ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία εστάλη με πτήση αεροπλάνου cargo, που αναχώρησε γύρω στις 16.00 το απόγευμα της Κυριακής. Η κίνηση αυτή ήλθε σε συνέχεια και της σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο συντονισμός έγινε από το Υπουργείο Άμυνας.


Σε ό,τι αφορά τo περιεχόμενο της αποστολής, πρόκειται για το ιατροφαρμακευτικό υλικό που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης και επιπλέον φάρμακα, κουβέρτες, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες