Επτά πράγματα που δε γνωρίζατε για τα παιδιά του Φεβρουαρίου - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 01, 2022

Επτά πράγματα που δε γνωρίζατε για τα παιδιά του Φεβρουαρίου


Ο Φεβρουάριος είναι ο δεύτερος μήνας του έτους και ο μικρότερος σε διάρκεια σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους μίας και έχει 28 ή 29 μέρες. Είναι επίσης ο μήνας που αποχαιρετάμε τον βαρύ χειμώνα και από τον επόμενο, η μέρα μεγαλώνει πιο αισθητά και το περιβάλλον γύρω μας «μυρίζει» άνοιξη.


Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τον Φεβρουάριου έχουν ορισμένα κοινά, από το ζώδιο και την τυχερή τους πέτρα, μέχρι χαρακτηριστικά της προσωπικότητά τους, όπως είναι η ψυχραιμία και η ισχυρή θέληση. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Είναι ψύχραιμα
Σύμφωνα με το περιοδικό The Atlantic, ευρωπαϊκή έρευνα έδειξε ότι τα παιδιά του Φεβρουαρίου είναι λιγότερο ευέξαπτα σε σχέση με άλλα. Ξέρουν πώς να κρατούν την ψυχραιμία τους και να διαχειρίζονται καταστάσεις.

Είναι πιο ψηλά σε σχέση με άλλα
Το ύψος σαφώς είναι θέμα γονιδίου, διατροφής κτλ. Ωστόσο, εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα έρευνας του Harvard που μεταξύ άλλων έδειξαν ότι τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τον χειμώνα έχουν μεγαλύτερο ύψος γέννησης και είναι πιο ψηλά σε σχέση με συνομηλίκους τους μέχρι την ηλικία των επτά ετών. Από την άλλη βέβαια, έρευνα που δημοσιεύτηκε στο US National Library of Medicine National Institute of Health, έδειξε ότι τα παιδιά που γεννιούνται τον Φεβρουάριο είναι πιο κοντά σε σχέση με τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το καλοκαίρι. 

Έχουν πολλές πιθανότητες να γίνουν καλλιτέχνες και… τροχονόμοι
Βρετανική έρευνα που μελέτησε το επάγγελμα σε σχέση με το μήνα γέννησης, έδειξε ότι πολλοί που είχαν γεννηθεί τον Φεβρουάριο ασχολούνταν με κάποιο είδος τέχνης. Το αμέσως επόμενο στην λίστα, ήταν τροχονόμος. 

Τους αρέσει ο διάλογος
Τα παιδιά του Φεβρουαρίου λατρεύουν να συνομιλούν με αγαπημένα τους πρόσωπα. Έχουν άποψη για ποικιλία θεμάτων και είναι δεινοί ομιλητές.

Το ζώδιό τους είναι Υδροχόος ή Ιχθύς
Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί μέχρι και πριν τις 19 Φεβρουαρίου είναι Υδροχόοι, ένα ζώδιο που έχει συσχετιστεί με την εξωστρέφεια και την ανεξαρτησία. Το παιδί Υδροχόος λατρεύει την περιπέτεια, τον διάλογο και είναι ένας μικρός επαναστάτης.
Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί μετά τις 19 Φεβρουαρίου είναι Ιχθύες. Το παιδί Ιχθύς έχει ορισμένα κόντρα χαρακτηριστικά από το παιδί Υδροχόο: είναι συναισθηματικό, εσωστρεφές, ονειροπόλο. Παράλληλα όμως είναι γενναιόδωρο, ευγενικό και καλοπροαίρετο.

Η τυχερή τους πέτρα είναι ο αμέθυστος
Μία ιδιαίτερη πέτρα σε λιλά χρώμα η οποία συμβολίζει την ειρήνη και την αγάπη και σύμφωνα, μάλιστα, με κάποιους έχει προστατευτικές ιδιότητες.

Το λουλούδι τους είναι η βιολέτα
Μπορεί λόγω Αγίου Βαλεντίνου να έχουμε συνηθίσει τον Φεβρουάριου να μας κατακλύζουν τριαντάφυλλα και άλλα ροζ και κόκκινα λουλούδια, για τα παιδιά όμως που έχουν γενέθλια αυτόν τον μήνα, το τυχερό τους λουλούδι είναι η βιολέτα. Η βιολέτα συμβολίζει την αρετή, τη σεμνότητα και την πίστη.











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες