Τατουάζ: Ανησυχία των δερματολόγων από τη ραγδαία αύξησή τους - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 02, 2022

Τατουάζ: Ανησυχία των δερματολόγων από τη ραγδαία αύξησή τους


Το ένα τρίτο του πληθυσμού μεταξύ 20 και 40 ετών έχει τουλάχιστον ένα τατουάζ. Οι ειδικοί της δερματολογίας προειδοποιούν για τη σημασία της σωστής παρακολούθησης προκειμένου να μειωθούν οι ανεπιθύμητες ενέργειες, ειδικά οι φλεγμονώδεις αντιδράσεις που αντιπροσωπεύουν το 80% στα κόκκινα μελάνια. 

Στο τελευταίο της Συνέδριο, η Ισπανική Ακαδημία Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας τόνισε: «Αν και οι ανεπιθύμητες ενέργειες που προέρχονται από τα τατουάζ είναι σπάνιες, είναι σημαντικό να δίνουμε προσοχή στις αντιδράσεις», τονίζει ο Δρ Donís Muñoz.

Αυτά τα φαινόμενα θα μπορούσαν να εμφανιστούν εντός ημερών ή μετά από χρόνια. Σε αυτές τις παρενέργειες μπορούν να προστεθούν επιπλοκές όπως δερματικά έλκη ή έντονος κνησμός (μυρμήγκιασμα ή ερεθισμός που σας κάνει να θέλετε να ξύσετε την περιοχή). 

Ο δερματολόγος προειδοποιεί ότι αυτή η ανάπτυξη τατουάζ θέτει σε κίνδυνο το ποσοστό των δερματικών προβλημάτων:

«Μεγαλύτερος αριθμός καλοήθων και κακοήθων αλλοιώσεων όγκου μπορεί να παρατηρηθεί σε δέρμα με τατουάζ». Ωστόσο, επισημαίνει ότι αυτή τη στιγμή «δεν υπάρχουν αρκετά επιστημονικά στοιχεία για τη σχέση των επιπτώσεων των τατουάζ με τον καρκίνο και θεωρείται ότι πρόκειται περισσότερο για περιστασιακή και όχι αιτιολογική σχέση».

Από τη δεκαετία του 1990, η τεχνική λέιζερ για να εξαφανιστούν τα τατουάζ σας επιτρέπει να αφαιρέσετε εκείνα τα μελάνια στο δέρμα που δεν θέλετε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες