Καιρός τώρα: Χιονίζει σε Μαλακάσα και Ιπποκράτειο Πολιτεία – Νιφάδες και στα βόρεια της Αττικής - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 08, 2022

Καιρός τώρα: Χιονίζει σε Μαλακάσα και Ιπποκράτειο Πολιτεία – Νιφάδες και στα βόρεια της Αττικής


Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με τα χιόνια να εμφανίζονται ξανά στα βόρεια της Αττικής.
Ο καιρός παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση τις τελευταίες ώρες, καθώς τα χιόνια έκαναν ξανά την εμφάνισή τους στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και την Μαλακάσα ενώ νιφάδες πέφτουν και σε αρκετές περιοχές στα βόρεια της Αττικής.

Η νέα κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει για μόλις λίγες ώρες, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, ωστόσο ο υδράργυρος θα παρουσιάσει αισθητή πτώση ενώ οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις.

Η κακοκαιρία είναι Κατηγορίας 1 όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI).

Άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας για βαρέως τύπου οχήματα στην παλιά εθνική Ελευσίνας-Θηβών

Σε άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας – Θήβας προχώρησε η Τροχαία.

Η απαγόρευση είχε επιβληθεί λόγω της κακοκαιρίας και των χιονοπτώσεων και αφορούσε παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών, στο τμήμα της από τη χ/θ 5,000 (πρατήριο υγρών καυσίμων REVOIL – πρώην CYCLON ) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας (χ/θ 30,000).

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνταν τα παρακάτω οχήματα:

– Οχήματα οδικής βοήθειας
– Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
– Οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Σύμφωνα με το meteo.gr τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εντοπίζονται κυρίως σε περιοχές της Βοιωτίας, της Αττικής και της Εύβοιας. Σε αυτές τις περιοχές παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται σε υψόμετρο γενικά μεγαλύτερο των 300-350 μέτρων, και πιθανώς κατά διαστήματα σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου, συμπεριλαμβανομένων τμημάτων της βόρειας και δυτικής Αττικής.

Νωρίτερα η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε διακοπές κυκλοφορίας σε δύο σημεία σε Αττική και Βοιωτία λόγω της κακοκαιρίας,

Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.:
Υπάρχει απάγορευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θήβας από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων Cyclon στη Μάνδρα αρχικά στο ρεύμα προς Θήβα ενώ λίγο πριν τις 11 η απαγόρευση κυκλοφορίας επεκτάθηκε και στο ρεύμα προς Αθήνα.
Υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Έρχεται θεαματική βελτίωση του καιρού

Παράλληλα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν από την Τετάρτη με το κύμα κύμα κακοκαιρίας να περιορίζεται προς την κεντρική και νότια Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Από την Πέμπτη έως και το Σάββατο ο καιρός θα είναι καλός, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο, υπογραμμίζει, θα δούμε θερμοκρασίες έως και 18 ή 20 βαθμούς Κελσίου.
«Από την Κυριακή και τις αρχές της άλλης εβδομάδας αναμένουμε ένα νέο, ήπιο κύμα κακοκαιρίας που θα συνοδευτεί από βροχοπτώσεις και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας» κατέληξε ο μετεωρολόγος.tromaktiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες