Βρετανός ελεύθερος σκοπευτής αποκαλύπτει πώς έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ δολοφονίας - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 16, 2022

Βρετανός ελεύθερος σκοπευτής αποκαλύπτει πώς έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ δολοφονίας

FORMER SNIPER FOR BRITISH ARMY (UNILAD)

Ένας πρώην ελεύθερος σκοπευτής του βρετανικού στρατού αποκάλυψε πώς κατά λάθος έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη απόσταση που έχει καταγραφεί ποτέ για μία δολοφονία.
Ο Κρεγκ Χάρισον ήταν σε αποστολή το 2009 στην επαρχία Χελμάντ του Αφγανιστάν όταν πυροβόλησε από απόσταση 2.475 μέτρων και κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ.
Μιλώντας στο Unilad εξήγησε πώς μια περίπολος μπήκε σε μια «ζώνη δολοφονίας», όπου «το να σε σκοτώσουν είναι εξαιρετικά εύκολο. Πρόκειται για μια έκταση γης όπου είναι ανοιχτή και δεν έχεις πού να κρυφτείς και μπορούν απλώς να σε κάνουν κομμάτια», σχολίασε.
Αναφέροντας λεπτομερώς το περιστατικό, ο Χάρισον είπε: «Είδα από μακριά κάτι να τρεμοπαίζει» και αντιλήφθηκε πως ήταν ένας εχθρός (Ταλιμπάν) με ραδιόφωνο και το τρεμόπαιγμα ήταν η κεραία του». Σύντομα όμως η προσοχή του στράφηκε ξανά στην περίπολο των 12 στρατιωτών, που τους πυροβολούσαν.

«Αναρωτιόμουν από που ήταν. Έψαχνα παντού, αλλά δεν μπορούσα να βρω τίποτα. Το μόνο μέρος που δεν έψαξα ήταν εκεί που είδα τον τύπο με το ραδιόφωνο».


Το όπλο που είχε μαζί του ο Χάρισον είχε εμβέλεια 1.500 μέτρα αλλά έπρεπε να καταφέρει βολή στα 2.475. «Έπρεπε λοιπόν, να κάνω αυτό που ονομάζω lobbing και έτσι έριξα μια σφαίρα μέσα. Μου πήρε εννέα βολές για να φτάσω εκεί, γιατί έκανα bracketing. Είναι όταν πυροβολείς την πρώτη φορά, βλέπεις πού προσγειώνεται, προσθέτεις λίγο ακόμα, προσθέτεις λίγο ακόμα μέχρι να χτυπήσεις εκεί που θες», εξήγησε για το τι είναι το bracketing.

Ο Βρετανός «κατάφερε να χτυπήσει τον τοίχο του συγκροτήματος» και μετά δίπλα σε έναν από τους Ταλιμπάν: «Έτσι πυροβόλησα ξανά. Καθώς πυροβόλησα ξανά, σηκώθηκε και τον χτύπησα. Έπεσε προς τα πίσω και μετά ο δεύτερος άντρας σηκώθηκε όρθιος και έριξα ξανά. Και καθώς έριξα μια τρίτη βολή, κίνησα το όπλο μου πιο κει και έριξα μια τέταρτη βολή, ούτως ώστε να έχω δύο σφαίρες στον αέρα ταυτόχρονα. Η τρίτη σφαίρα αστόχησε, η τέταρτη τον χτύπησε και έπεσε στο πλάι. Ήταν 2.475 μέτρα», είπε.
Η προηγούμενη μεγαλύτερη απόσταση που έχει καταγραφεί για δολοφονία ήταν επίσης στο Αφγανιστάν το 2002 και ήταν μόλις 50 μέτρα μικρότερη.
Ο Χάρισον δεν κατάλαβε μέχρι την παραλαβή του μεταλλίου του, ότι είχε καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ, αν και είπε ότι δεν νιώθει «καθόλου περήφανος» που κατέχει ένα τέτοιο ρεκόρ.
Ο Βρετανός ελεύθερος σκοπευτής είπε ότι απλώς «έκανα τη δουλειά μου, προσπαθώντας να σώσει 12 στρατιώτες, αυτό ήταν».

Πηγή: Unilad
huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες