Καιρός: Τσουχτερό κρύο με θυελλώδεις βοριάδες - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 08, 2022

Καιρός: Τσουχτερό κρύο με θυελλώδεις βοριάδες


Ο καιρός με μια ματιά

  • Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με βροχές, καταιγίδες στα νότια και χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας - Από την Τετάρτη σταδιακή βελτίωση
  • Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει από την Τετάρτη και μετά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 και την Τρίτη θα είναι θυελλώδεις 8 με 10 μποφόρ
Εβδομαδιαία προοπτική

Μετά την διήμερη μεταβολή του καιρού θα έχουμε βελτίωση με εξασθένηση ανέμων και άνοδο της θερμοκρασίας.


Σήμερα Τρίτη θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 10 μποφόρ θα πνέουν σχεδόν σε όλη τη χώρα. Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική χώρα, οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν πρόσκαιρα στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και της Εύβοιας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και δε θα ξεπεράσει στη βόρεια Ελλάδα και τα κεντρικά της ανατολικής χώρας τους 06 με 10 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά τους 12 βαθμούς Κελσίου . Στις Κυκλάδες, στη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 με 15 βαθμούς αλλά σε αυτές τις περιοχές η πτώση θα είναι αισθητή από το απόγευμα.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 09-02-2022

Στην Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές καθώς και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Οι βροχές τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Γρήγορα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες παροδικές νεφώσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7, στο Αιγαίο 7 με 8 και στα κεντρικά και νότια τμήματά του τοπικά 9 μποφόρ. Βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν και μόνο στα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου θα έχουν ένταση 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Στα βόρεια και στο Αιγαίο θα φτάσει τους 10 με 12 βαθμούς, στα δυτικά τους 15 και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές ώρες στη δυτική Μακεδονία και στη Θράκη.



ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 10-02-2022

Σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο 6 με 7 και τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.



ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-02-2022

Σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, σταδιακά από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση και μόνο στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες θα είναι βόρειοι τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στο Αιγαίο. Τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.



ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 12-02-2022

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές από το απόγευμα κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.



ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου.



ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες