Ανατριχιαστική υποχρεωτική εργασία για μεθυσμένους οδηγούς - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 15, 2022

Ανατριχιαστική υποχρεωτική εργασία για μεθυσμένους οδηγούς


Ένα ξεχωριστό, μακάβριο τρόπο αλλά και αποτελεσματικό τρόπο εφαρμόζουν οι Αρχές της Ταϊβάν στους οδηγούς που συλλαμβάνονται να κινούνται με το όχημά τους μεθυσμένοι με σκοπό να συνετιστούν και να μην οδηγήσουν ποτέ πάλι υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ειδικότερα η πόλη Kaohsiung αποφάσισε να προσθέσει στη τοπική νομοθεσία της μία επιπλέον παραδειγματική τιμωρία για τους μεθυσμένους οδηγούς η οποία περιλαμβάνει κοινωνική εργασία στο νεκροτομείο του κεντρικού νοσοκομείου της πόλης με απώτερο σκοπό οι παραβάτες και επικίνδυνοι οδηγοί να «αντικρίσουν» τον θάνατο από… κοντά.

Ήδη, οι πρώτοι 11 συλληφθέντες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ εργάζονται στο νεκροτομείο του νοσοκομείου, καθαρίζοντας όλους τους χώρους, τα ψυγεία, ακόμα και το κρεματόριο για την καύση των νεκρών!


Οι αρχές της πόλης περιμένουν ότι αυτή η επιπλέον τιμωρία θα κάνει τους οδηγούς να σεβαστούν τις ζωές των άλλων και, κατά συνέπεια, να σταματήσουν να οδηγούν μεθυσμένοι. Μετά τις πρώτες 4 ώρες στον νέο χώρο εργασίας τους, οι παραβάτες οδηγοί εξέφρασαν βαθιές τύψεις και ορκίστηκαν να μην οδηγήσουν ποτέ ξανά μεθυσμένοι!


Να τονίσουμε πως ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας της Ταϊβάν είναι αμείλικτος για τους μεθυσμένους οδηγούς και προβλέπει πρόστιμα που μπορεί να αγγίξουν και τις 100.000 ευρώ και ποινές φυλάκισης έως και 10 έτη.

Μάλιστα, πριν δύο χρόνια οι Αρχές ήταν έτοιμες να περάσουν και νόμο που να προβλέπει θανατική ποινή στον μεθυσμένο οδηγό που αφαιρεί άδικα μια άλλη ζωή ο οποίος τελικά καταψηφίστηκε και δεν εφαρμόστηκε ποτέ…












 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες