Στη δημοσιότητα τα στοιχεία απατεώνα που ξάφριζε ηλικιωμένους δήθεν ως εφοριακός - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 08, 2022

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία απατεώνα που ξάφριζε ηλικιωμένους δήθεν ως εφοριακός


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ημεδαπού, μέλους συμμορίας που διέπραττε κλοπές και απάτες και ο οποίος συνελήφθη την 1-2-2022 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά.
Πρόκειται για τον:

1. ΜΠΑΖΑΚΑ Νεκτάριο του Γεωργίου και της Δέσποινας, γεννηθέντα την 30-5-1980 στην Αθήνα



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην άμεση ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιοποίνων πράξεων σε βάρος απροσδιορίστου εισέτι αριθμού παθόντων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε, προκειμένου να αποτραπεί η διάπραξη άλλων εγκληματικών ενεργειών από τον ανωτέρω, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-4178715 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 13:00 ώρα της 3-6-2022, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. την επομένη της σύλληψής του


Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 1-2-2022 στις Αχαρνές, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά, 42χρονος ημεδαπός για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές και απάτες κατ’ επάγγελμα. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ημεδαπή συνεργός του.

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης κλοπής χρηματικού ποσού από οικία στην περιοχή του Νέου Φάληρου, ταυτοποιήθηκε ο 42χρονος και κατόπιν αναζητήσεων εντοπίστηκε στην περιοχή των Αχαρνών και συνελήφθη.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -600- ευρώ.

Από την προανακριτική έρευνα για την εγκληματική δράση της συμμορίας, διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος από κοινού με τη συνεργό του, εμφανιζόμενος σε ηλικιωμένα άτομα ως φοροτεχνικός ή υπάλληλος της Εφορίας, τους εξαπατούσε και τους αποσπούσε χρηματικά ποσά.

Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) περιπτώσεις εξαπάτησης-κλοπής σε Πειραιά, Κορινθία και Βόλο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

tromaktiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες