Η πρώτη πρόγνωση για τον καιρό της Καθαράς Δευτέρας - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2022

Η πρώτη πρόγνωση για τον καιρό της Καθαράς Δευτέρας


Ο καιρός δεν θα είναι και τόσο ανοιξιάτικος, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, την Καθαρή Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλο, αν και είναι πολυ νωρίς για ακριβείς προγνώσεις, ωστόσο φαίνεται πως τόσο το Σαββατοκύριακο όσο και την Καθαρά Δετέρα δεν θα υπάρξει κάτι εντυπωσιακό, ούτε κάποιο έντονο φαινόμενο, αλλά η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στου 15 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως η Καθαρά Δευτέρα θα είναι σχετικά κρύα με τη θερμοκρασία στην Αθήνα να φτάνει τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός των επόμενων ημερών
Την Τετάρτη τα περισσότερα φαινόμενα θα εκδηλώνονται στα κεντρικά και τα νότια. Αρκετά θα είναι τα χιόνια στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς αλλά και της Πελοποννήσου, ενώ θα χιονίσει και στα ορεινά της Κρήτης. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα πνέουν πολύ ισχυροί και οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές για αρχές Μαρτίου. Από Πέμπτη ο καιρός βελτιώνεται και η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τρίτη
Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά της χώρας, κατά τόπους πυκνές σε ορεινές καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της κεντρικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα φθάνοντας στα βόρεια τους 07 με 09 βαθμούς, στα κεντρικά τους 09 με 12 βαθμούς και στα νότια τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, τοπικά ισχυρός στα βόρεια.











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες