Πότε και πώς θα αυτοκαταστραφεί ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 02, 2022

Πότε και πώς θα αυτοκαταστραφεί ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός


Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) θα συνεχίσει να λειτουργεί έως το 2030, αλλά τον Ιανουάριο του 2031 προγραμματίζεται πλέον η «αποστρατεία» του, η ελεγχόμενη βουτιά του σε απόμερη περιοχή του Νότιου Ειρηνικού Ωκεανού, γύρω στο λεγόμενο Σημείο Νέμο, που έχει αποκληθεί «διαστημικό κοιμητήριο», επειδή έχει υποδεχθεί κατά καιρούς και άλλες αποστολές που έφθασαν στο τέλος της ζωής τους.

Αυτό περιλαμβάνει το ανανεωμένο σχέδιο απόσυρσης του ISS που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA.

Διαβάστε επίσης: Ανησυχητικές ρωγμές βρέθηκαν στον γερασμένο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Στο μεταξύ, έως το τέλος της δεκαετίας του 2020, η NASA αναμένεται να συναρμολογήσει νέο διαστημικό σταθμό, αυτή τη φορά γύρω από τη Σελήνη, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί ως εφαλτήριο για επανδρωμένες αποστολές στη Σελήνη.

To πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχει η Ευρώπη και άλλες χώρες, είναι ανοιχτό στον ιδιωτικό τομέα.

Η Ρωσία και η Κίνα ανακοίνωσαν πέρυσι ότι συνεργάζονται για τη δημιουργία ερευνητικού σταθμού σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη ή και στην επιφάνεια του φεγγαριού.

Η Κίνα, η οποία δεν συμμετέχει στον ISS λόγω άρνησης των ΗΠΑ, εκτόξευσε τον περυσινό Ιούνιο το πρώτο τμήμα του δικού της διαστημικού σταθμού.

Σύμφωνα με το πρακτορείο UPΙ, η NASA έχει υπογράψει ήδη συμφωνίες με τρεις αμερικανικές εταιρείες για νέους διαστημικούς σταθμούς: πρόκειται για τις Blue Origin (συμβόλαιο 130 εκατ. δολ.), Nanoracks (160 εκατ. δολ.) και Northrop Grumman Systems (126 εκατ. δολ.).










Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες