Τρύπησαν οι τροχοί του Curiosity αλλά συνεχίζει απτόητο την εξερεύνηση του Άρη - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2022

Τρύπησαν οι τροχοί του Curiosity αλλά συνεχίζει απτόητο την εξερεύνηση του Άρη


O ρομποτικός εξερευνητής της NASA Curiosity προσεδαφίστηκε στην περιοχή Αιολίς Πάλους του κρατήρα Γκέιλ στον Άρη στις 6 Αυγούστου 2012. Η αποστολή είχε διετή διάρκεια αλλά η επιτυχία και η αντοχή του ρόβερ υποχρέωσε τους επιτελείς της NASA να δώσουν μια παράταση η οποία αποδείχθηκε διαρκείας. Οι στόχοι του ρομπότ είναι να ερευνήσει το κλίμα και τη γεωλογία του Άρη και να διαπιστώσει εάν ο κρατήρας Γκέιλ προσέφερε ποτέ ευνοϊκές περιβαλλοντολογικές συνθήκες για την ύπαρξη κάποιων μορφών ζωής.

Όπως διαπιστώθηκε από τα μέλη της αποστολής μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας το ρόβερ έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα και ζημιές με πιο χαρακτηριστική την ζημιά που έχει υποστεί στους τροχούς του που αποτελούνται απο αλουμίνιο. 


Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν ότι οι τρόχοι έχουν μεγάλες φθορές και έχουν τρυπήσει σε κάποια σημεία αλλά οι μηχανικοί της NASA λένε ότι το ρόβερ μπορεί ακόμη να κινηθεί χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και να εκτελεί τις αποστολές του. To Curosity έχει κινηθεί σε μια απόσταση 27 χλμ. σε αυτά τα περίπου δέκα έτη της λειτουργίας του. Τα σημεία που έχει κινηθεί όλα αυτά τα χρόνια ήταν σε ανώμαλο, τραχύ έδαφος και είναι φυσικό οι τροχοί και άλλα μέρη του ρόβερ να έχουν υποστεί φθορές.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες