Παίρνουν μπρος τα έργα αποκατάστασης στη Διώρυγα Κορίνθου -Mεταφέρθηκαν τα πολυβολεία - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Φεβρουαρίου 19, 2022

Παίρνουν μπρος τα έργα αποκατάστασης στη Διώρυγα Κορίνθου -Mεταφέρθηκαν τα πολυβολεία


Σε φάση έναρξης είναι τα έργα αποκατάστασης/συντήρησης στη Διώρυγα Κορίνθου. Η μεταφορά των πολυβολείων σε ασφαλή θέση ήταν από τις πρώτες κινήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, την έναρξη των εργασιών για την αποκατάσταση της Διώρυγας της Κορίνθου είχε ανακοινώσει πριν από μια εβδομάδα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς.

Λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης, ενημέρωσε την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για το έργο.

Από τις πρώτες κινήσεις που έγιναν από την εταιρεία η οποία κέρδισε τον διαγωνισμό για το έργο, ήταν να μεταφερθούν τα πολυβολεία. 

Την καλύτερη οικονομική προσφορά για την αποκατάσταση των ζημιών στη Διώρυγα της Κορίνθου, ύψους 30,6 εκατ. ευρώ, έκανε η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ. Λόγω της σημασίας του έργου και οι τρεις φορείς που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, κλήθηκαν να υποβάλουν νέες βελτιωμένες προσφορές, ενώ μειοδότης του έργου ανακηρύχθηκε εκείνος με την καλύτερη προσφορά.

Εκπονήθηκε μελέτη που εξασφαλίζει την οριστική επίλυση των ζητημάτων, στο πλαίσιο της οποίας εξετάστηκαν εναλλακτικές τεχνικές λύσεις, εκτελέστηκαν 730 μέτρα γεωτρήσεων και τοποθετήθηκε δίκτυο ενόργανης παρακολούθησης, ειδικά στην κρίσιμη περιοχή, που θα είναι ο οδηγός και για την υπόλοιπη διώρυγα.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην κρίσιμη περιοχή μελετήθηκαν και θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της σύμβασης κατασκευής τα ακόλουθα έργα:

Κατασκευή μέτρων ενίσχυσης της θεμελίωσης του νοτίου ακροβάθρου της γέφυρας των αγωγών μεταφοράς λυμάτων.
Εκσκαφές προς άρση της ετοιμορροπίας των υφισταμένων πρανών.
Έργα διευθέτησης και απορροής των επιφανειακών υδάτων.
Καθαρισμός της Διώρυγας από προϊόντα καταπτώσεων και συντρίμματα λιθεπένδυσης.
Κατασκευή πασσαλοτοίχου ποδός για την εξασφάλιση της προστασίας του ποδός του πρανούς της Διώρυγας.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες